Βαθμολογία

Ο Απόλλων τη νίκη, ο ΟΦΗ τα δοκάρια (PICS)

Μια πολύ μεγάλη και σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε σήμερα (28/1) το μεσημέρι στο Αλκαζάρ ο Απόλλων Λάρισας ο οποίος νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ για την 13η αγωνιστική της Football League.

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Απόλλωνας πήρε μια σημαντική νίκη στην μάχη που κάνει για την παραμονή του πετυχαίνοντας ένα τέρμα με σκόρερ τον Ανδρέου απέναντι σε έναν ΟΦΗ που είχε τρία δοκάρια και ίσως θα μπορούσε να είχε φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Αλκαζάρ.

Όμως στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία και αυτή την είχε η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη που με τη νίκη αυτή έφτασε τους 16 βαθμούς και για πρώτη φορά φέτος βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη ο ΟΦΗ έχασε έδαφος στη μάχη της ανόδου καθώς παρέμεινε στους 27 βαθμούς και στο -5 από την δεύτερη Παναχαϊκή.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τις μεγάλες ευκαρίες και από τις δυο ομάδες με τον Απόλλωνα να απειλεί στο δίλεπτο 26-27 και τον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ ακυρώθηκε και ένα κανονικό γκολ από πλευράς Απόλλωνα. Στην επανάληψη η ομάδα της Λάρισας έφτασε στο γκολ και στη νίκη με τους Κρητικούς να τα βάζουν με την τύχη τους καθώς τρεις φορές σημάδεψαν δοκάρι.

Χωρίς κάποια φάση κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο με τον Απόλλωνα πάντως να δείχνει ελαφρώς πιο επικίνδυνος του ΟΦΗ, ενώ στο 18' διαμαρτύρεται για ένα τέρμα του Τσιλούλη που ακυρώθηκε ως off-side, κακώς γιατί ο παίκτης της λαρισινής ομάδας καλυπτόταν.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 21' με το δυνατό σουτ του Μάνου από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Παϊτέρη, ενώ στο δίλεπτο 26-27 οι δυο πρώτες καλές στιγμές του Απόλλωνα Λάρισας με τον Μαυριά να είναι πρωταγωνιστής.

Αρχικά στο 26' όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότεα κατέβασε πολύ ωραία τη μπάλα μέσα στη περιοχή έκανε ωραίο σουτ με το αριστερό όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στρέζου.

Μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 έχασε ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Μάνος από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια και "έσπασε" τη μπάλα στον Κοιλιάρα ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο ΟΦΗ είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη και την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παϊτέρη. Πρώτη καλή φάση για τον Απόλλωνα στο 64' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαυριά, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 66' ο Νάστος του ΟΦΗ μάρκαρε επικίνδυνα τον Τσιλούλη και θα έπρεπε να δεχτεί την κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη και θα αναγκαζόταν η ομάδα του Ηρακλείου να συνεχίσει με δέκα παίκτες. Έντονες και οι διαμαρτυρίες των παικτών του Απόλλωνα στη φάση αυτή.

Με την συμπλήρωση 78 λεπτών αγώνα ο ΟΦΗ είχε δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση όταν ο Κοιλιάρας έβγαλε τη σέντρα και το δυνατό σουτ του Μάνου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα. Όμως στη μπάλα μετρά η ουσία και ο Απόλλωνας την είχε φτάνοντας στο 1-0.

Ο Μαυριάς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Παπαζαχαρία να πιάνει την πρώτη κεφαλιά, τον Ανδρέου τη δεύτερη και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου παρά την προσπάθεια του τελευταίου να την κρατήσει εκτός εστίας. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντίνα με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Διαιτησία: Μπλούνας (Νταλούκας, Μωυσιάδης)

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς (86' Ανδρέου Γ.), Τσιλούλης, Καρακατσάνης (61' Κανούλας), Ιβανίδης (79' Συράκος).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Φαζός (46' Πουρτουλίδης), Νάστος (72' Μαχαίρας), Ντίνας, Μάνος, Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Κοιλιάρας (81' Αργυρόπουλος), Μπολάκης, Κουτσιανικούλης, Ποτουρίδης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ