Βαθμολογία

Παι(Χ)νίδι για γερά νεύρα στην Ανθούπολη (PICS)

Ματς για γερά νεύρα διεξήχθη το Σάββατο (27/1) στο γήπεδο της Ανθούπολης ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Μάνδρα για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 1-1. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Τσολακίδη στο φινάλε.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το ματς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στο ματς και να χάνουν κάποιες ευκαιρίες για γκολ. Μετά το 20’ η Μάνδρα ανέβασε στροφές και έγινε ιδιαίτερα απειλητική χωρίς όμως να σκοράρει. Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την Ανθούπολη να προσπαθεί να πιέσει και την Μάνδρα να ανοίγει το σκορ στο 69’ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Καλφούντζου με σουτ στην απέναντι γωνία. Όσο περνούσε η ώρα η Ανθούπολη προσπάθησε να απαντήσει κάτι που έγινε στον επιπλέον χρόνο των καθυστερήσεων, όταν δόθηκε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Σαράντης και έκανε το τελικό 1-1. Ένταση σημειώθηκε με το τελευταίο σφύριγμα ανάμεσα στους δύο συλλόγους.  

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο 10’ κόρνερ του Βλησαρούλη, κεφαλιά ο Παυλίδης δίπλα από την εστία η μπάλα. Στο 22’ ο Αναγνώστης έκανε το σουτ, έδιωξε ο τερματοφύλακας με τα πόδια.

Στο 35’ διπλή χαμένη ευκαιρία του Τζήμουλα για την Μάνδρα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να σώζει την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Καλφούντζος έκανε το σουτ από μακριά, μπλόκαρε δύσκολα ο τερματοφύλακας. Στην επόμενη φάση ο Δημόπουλος για την Ανθούπολη έκανε την κεφαλιά η μπάλα δίπλα από την εστία. Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 43’ με τον Αλκία να κάνει το σουτ, απέκρουσε αρχικά ο τερματοφύλακας, νέο σουτ από τον Τζήμουλα δεν μπόρεσε ξανά να νικήσει τον κίπερ της Ανθούπολης.

Στην επανάληψη πρώτη καλή στιγμή στο 63’ για την Ανθούπολη. Ο Αναγνώστης το σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Στο 69’ έγινε το 0-1 με πανέμορφο σουτ στην απέναντι γωνία από τον Καλφούντζο και στο 84’ ο Σαράντης απάντησε με ένα μακρινό σουτ που κατέληξε σε κόρνερ από την απόκρουση του Καλογιάννη. Στο 88’ ο Αλκία νέο σουτ σε κόρνερ ο κίπερ για να φτάσουμε στον επιπλέον χρόνο μετά αρκετές καθυστερήσεις που έγιναν με τον Σαράντη να εκτελεί από τα έντεκα βήματα το πέναλτι που κέρδισε η Ανθούπολη και να φέρνει το ματς στα ίσα για το τελικό 1-1. Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε ο Τσολακίδης για την Μάνδρα.

Ανθούπολη (Βαγγέλης Δημόπουλος): Κατής, Βλησαρούλης, Κυπαρίσσης (83’ Τσότσικας), Χριστιανός, Σαράντης, Παυλίδης, Αναγνώστης (75’ Τσιαδήμος), Καψανέλης (68’ Τσούτσος), Σκορδίλης, Δημόπουλος, Χαλιαμπούρδας (46’ Γκουντουμάνης).

Μάνδρα (Νίκος Ζουμπουλίδης): Καλογιάννης, Φωτάκης, Οσμάνι, Τσολακίδης, Καδόγλου Γ., Παπαδόπουλος Ν., Βαγενάς (60’ Θυμάκης Κ.), Αλεξανδρίδης (75΄Μπικιώτης), Τζήμουλας (89’ Σοφιατζίδης Μ.), Καλφούντζος, Αλκία.

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιτσιρίκας, Τάνας, Πάλλας.