Βαθμολογία

Πασκουάλ: «Δεν είναι του στυλ μου να παραπονιέμαι»

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε… μπαστούνια απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας ωστόσο κατάφερε να την κερδίσει με 94-93 χάρη στο buzzer beater του Νικ Καλάθη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ανέλυσε τους λόγους που οι Λιθουανοί επέστρεψαν από το -20 απειλώντας στα… ίσια το «τριφύλλι» ενώ κληθείς να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους περί διαιτησίας σημείωσε πως δεν είναι στη φιλοσοφία του να παραπονιέται για τις αποφάσεις των ρέφερι.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς των «πρασίνων»: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Όταν πήγαμε στο +20 ξεκινήσαμε να χάνουμε ενέργεια, φάση με τη φάση, λόγω των σερί παιχνιδιών που έχουμε παίξει. Μαζί με την ενέργεια, χάσαμε και τη συγκέντρωσή μας. Γι' αυτό επέστρεψε η Ζαλγκίρις. Μετά ήταν δύσκολο το ματς. Είχαμε προβλήματα, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ. Αλλά παλέψαμε, το πιστέψαμε και γι' αυτό στο τέλος πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη».

Για τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα και τους μαζεμένους πόντους του Καβαλιάουσκας: «Αυτό αποτελεί δική μου ευθύνη. Έχει να κάνει με την τακτική. Θέλαμε να κρατήσουμε εκτός παιχνιδιού τον Μιλάκνις και τον Πάνγκος. Κάναμε κάποια λάθη, υπήρχε ένα θέμα στο low post. Δεν είχαμε και σωματική φρεσκάδα».

Για τις δηλώσεις του Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία: «Ξέρετε πως είμαι ένας προπονητής που προσπαθεί να μην παραπονιέται ποτέ για τίποτα. Αυτή τη σεζόν θα μπορούσα να έχω μιλήσει για 3-4 παιχνίδια. Δεν είναι αυτό το στυλ μου. Και σήμερα θα μπορούσα να φέρω 3-4 φάσεις, αλλά δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Είναι η φιλοσοφία μου. Όταν προπονείς μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν μπορείς να έχεις παράπονα για τίποτα. Πρέπει να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και να αγωνίζεσαι. Οι οπαδοί δεν θέλουν να ακούν τον προπονητή τους να παραπονιέται. Αξίζουν τη νίκη και προσπαθούμε να νικάμε απέναντι σε κάθε συνθήκη. Θα προσπαθήσω να μην αλλάξει ποτέ αυτό».

Για το τι νιώθει, ύστερα από ένα τέτοιο παιχνίδι: «Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, που τα πήγε πολύ καλά. Επίσης, όταν πήγαμε στο +20, ήμουν σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Αλλά κάναμε δύο βασικά λάθη. Όταν πήγαμε στο +20, οι παίκτες που ήταν στο πάγκο και μπήκαν στο παρκέ, κατέβηκαν ένα κλικ στην απόδοσή τους. Μετά, όταν ήμασταν με +8, 4-5' πριν από το τέλος, δεν κάναμε καλή χρήση των φάουλ. Δεν κάναμε τα φάουλ που έπρεπε. Οι αντίπαλοι επανήλθαν στο παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι αποτελεί ένα μάθημα. Από αυτά τα λάθη πρέπει να διδαχθούμε για τα επόμενα παιχνίδια. Όμως, θα ήθελα να εξηγήσω πως παίξαμε ενάντια σε ΑΕΚ, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ, Λάυριο. Η Ζαλγκίρις έπαιξε Κυριακή, εμείς Δευτέρα. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου σε μια τέτοια σειρά αγώνων».

Για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού στη θέση «5»: «Δεν ξέρω πόσους έχουμε πάρει μεταγραφή φέτος. Είναι διασκεδαστικό να είσαι προπονητής εδώ. Ποτέ δεν μιλάω γι' αυτά τα πράγματα. Θα συνεχίσω να μην μιλάω γι' αυτά».