Βαθμολογία

«Δεν θα πούμε όχι στην πρώτη θέση»

Συνέντευξη στο proininews.gr παραχώρησε ο πρόεδρος του Αετού Ορφανού Νίκος Λαμπίδης. Ο πρόεδρος του Αετού τόνισε ότι η αν έρθει και η πρώτη θέση για την ομάδα του δε θα πει όχι αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή. Παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που θα στηρίξουν τον Αετό ακόμη και σε μεγαλύτερο επίπεδο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

Ζαλίζει η 3η θέση του πρωταθλήματος τον Αετό Ορφανού; Είναι έκπληξη για σας η πορεία του;

«Δε μας ζαλίσει η 3η θέση. Για μένα ήταν αναμενόμενο να ήμασταν στην πρώτη τετράδα, Αυτό το πίστευα από την αρχή της προετοιμασίας, βλέποντας και τις μεταγραφές που είχαμε κάνει άλλα και  όλα τα παιδιά που ήταν στην ομάδα. Το υλικό από την αρχή ήταν πολύ καλό. Εμείς έχουμε ονόματα καλύτερα από αρκετές άλλες ομάδες που  έχουν βαριά φανέλα  στην κατηγορία. Εδώ που έχει φτάσει η ομάδα θα το πάμε όπου μας βγάλει. Δε θα κάνουμε πίσω και για την πρωτιά».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σίτσας μιλάει μόνο για παραμονή.

«Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή αλλά δε μπορείς να μιλάς μόνο για παραμονή όταν είσαι τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή.  Από την παραμονή έχουμε διαφορά 10 βαθμούς.  Βέβαια δεν ξέρουμε ίσως γυρίσει μπούμερανγκ, αλλά τώρα είναι λογικό να βλέπουμε κάτι παραπάνω. Τώρα κοιτάζουμε το πρωτάθλημα. Δε θα κάνουμε πίσω αν βρεθούμε πρώτοι στη βαθμολογία. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και συνεχίζουμε».

Τι άλλαξε στον Αετό και με την έλευση του Δημήτρη Σίτσα και πάει τρένο η ομάδα; Φυσικά χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε  τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή.

«Σίγουρα δε θέλω και εγώ να μειώσω τη δουλειά του Παντελή Στυλιανού. Τον είχαμε δυο χρόνια στην ομάδα. Τη μια χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα τελευταία χρονιά μέσα στον Ηρακλή Καβάλας αν και ήμασταν πολύ καλύτεροι. Πέρσι πήγαμε τρένο στην Α` κατηγορία και τερματίσαμε άνετα πρωταθλητές. Ξεκινήσαμε με τον ίδιο προπονητή. Ένα κομμάτι της ομάδας «στήθηκε» από τον Παντελή Στυλιανού. Πιστεύω ότι δεν είχε την εμπειρία να δουλέψει κατάλληλα στη Γ` Εθνική, ο Παντελής. Με την έλευση του Σίτσα προσθέσαμε στην ομάδα έναν άνθρωπο που είχε μεγαλύτερη εμπειρία στο επαγγελματικό χώρο. Επίσης έδωσε μια διαφορετική ψυχολογία στην ομάδα. Ηταν θέμα ψυχολογίας. Βέβαια δεν έχουμε παράπονα από τον Παντελή Στυλιανού. Είναι καλός προπονητής. Δεν του πήγαν κάποια παιχνίδια στην αρχή. Μας καθίσανε στραβά. Σε αυτές τις περιπτώσεις τη νύμφη την πληρώνει δυστυχώς πάντα ο προπονητής. Είπαμε να αλλάξουμε κάτι. Δε φεύγουν οι παίκτες, φεύγει πάντα ο προπονητής».

Το γεγονός ότι ο Αετός είναι στην 3η θέση, έχει προσελκύσει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της περιοχής;

«Σίγουρα ο κόσμος είναι κοντά στην  ομάδα. Επίσης θα πλαισιώσουν την ομάδα κάποιοι επιχειρηματίες αν πούμε να βγούμε στη Β` Εθνική. Αυτοί θα έρθουν κοντά μας και έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.  Κάνουμε συζητήσεις μαζί τους και τους έχω πει ότι χρειάζονται 300.000 ευρώ για τη εγγυητική στη Β' Εθνική. Αυτοί μου λένε: "προχώρα πρόεδρε εδώ είμαστε". Δεν το περίμενα, έπεσα από τα σύννεφα».

Θα γίνει κάποια μεταγραφή της τελευταίας στιγμής;

«Θα δούμε το παιχνίδι της Κυριακής στην έδρα μας.  Αν είναι νικηφόρο δεν θα κάνουμε άλλη μεταγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούμε».

Πώς σας φαίνεται η Γ' Εθνική στην πρώτη παρουσία του Αετού;

«Όταν ξεκινήσαμε πίστευα ότι το τοπικό με τη Γ' δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι πάντως αυτή η Γ' η περσινή η πιο παλιά. Έχει πέσει το αγωνιστικό επίπεδο. Πέρσι ήταν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας το πρωτάθλημα. Φέτος δεν είναι τόσο δύσκολο».