Βαθμολογία

Λαγκάρντ: «Οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλές»

Σε εκδήλωση στο Νταβός, μίλησε την Τετάρτη (24/1), η Κριστίν Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για τις υψηλές συντάξεις των Ελλήνων. «Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες, μεσαίες, μεγάλες και μικρές», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το skai.gr.

«Ήταν πολύ υψηλές και οι Έλληνες έπρεπε να το ρυθμίσουν. Η περικοπή υφιστάμενων συντάξεων είναι ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα. Ποιο είναι το απαραίτητο όριο για το δίκτυ ασφάλειας και ποιο είναι το κατώφλι πέρα από το οποίο προστατεύονται πραγματικά οι συντάξεις;», αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld, σε συνέντευξή του στην «Die Zeit» επισήμανε ότι δεν έχει εκπληρωθεί ο όρος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέο δάνειο στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», τόνισε.