Βαθμολογία

Γκαρθία: «Είχαν ενοχλήσεις Ανσαριφάρντ και Μιραλάς»

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να κερδίσει την ΑΕΚ στο πρώτο ματς για τους «8» του Κυπέλλου, δεν τις αξιοποίησε και στη συνέντευξη Τύπου ο Όσκαρ Γκαρθία τόνισε ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η νίκη των «ερυθρόλευκων».

Παράλληλα, ο Καταλανός τεχνικός ανέφερε ότι δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα τους Μιραλάς και Ανσαριφάρντ, γιατί αμφότεροι είχαν ενοχλήσεις και θέματα κούρασης.

«Πιστεύω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν μία νίκη για εμάς, αν κρίνουμε από τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Δεν είχαμε την επιτυχία για να τις τελειώσουμε. Πολλές φορές υπάρχουν παιχνίδια που οι επιθετικοί δεν έχουν την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανώτεροι και μία νίκη θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως παιχνίδια που δεν μπορεί να έρθει.

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, γιατί και οι δύο αντιμετώπιζαν προβλήματα φυσικής κατάστασης από το προηγούμενο παιχνίδι, είχαν ενοχλήσεις και σήμερα θα ήταν ρίσκο να ξεκινήσουν. Δεν θα ήταν κανένας από τους δύο σε θέση να παίξει για πολλά λεπτά», δήλωσε ο τεχνικός των Πειραιωτών. Επίσης, είπε:

Για το αν με το 0-0 στο πρώτο ματς υπάρχει φαβορί για την πρόκριση: «Αυτό το αποτέλεσμα μας υποχρεώνει να βάλουμε ένα γκολ, γιατί δεν το καταφέραμε σήμερα. Το σημερινό ματς μού αφήνει μία αίσθηση ικανοποίησης, γιατί παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και ήμασταν καλύτεροι.

Στο πρώτο μέρος ειδικά ήμασταν καλύτεροι, είχαμε ποιότητα, πιέσαμε αρκετά, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, σίγουρα στο δεύτερο μέρος είχαμε προβλήματα να διατηρήσουμε το ρυθμό μας και θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να προσπαθήσουμε να βάλουμε γκολ».

Για το αν περίμενε ότι η ΑΕΚ δεν θα υποχρέωνε τον Προτό σε κάποια σοβαρή απόκρουση σε όλο το 90λεπτο: «Αυτό που είπατε λέει πολλά για το πόσο καλά παίξαμε σήμερα. Η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς επιθετικούς, πολλή ποιότητα στους παίκτες, όπως ο Λιβάγια, ο Μασούντ, ο Λάζαρος, ο Αραούχο. Εμείς καταφέραμε να τους φρενάρουμε και δεν τους επιτρέψαμε να μας απειλήσουν. Απειλήσαμε μία πολύ καλή ομάδα, κάναμε πολλές ευκαιρίες και δείχνει το πόσο καλά παίξαμε απέναντι σε αυτό το κλαμπ».

Για το αν η κόπωση που φάνηκε στο τελευταίο ημίωρο οφείλεται στη δουλειά που έχει προηγηθεί ή στο ότι οι παίκτες του τα έδωσαν όλα από το πρώτο λεπτό: «Δεν μιλάω για τη δουλειά πρώην προπονητών, γιατί δεν ήμουν εδώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι τελευταία έχουμε πολλά σερί ματς και έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Πολλοί παίκτες έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κούρασης και έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Πολλές αλλαγές οφείλονταν για αυτόν τον λόγο».