Βαθμολογία

Άλμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στην Τούμπα χάρη σε γκολ του Πέλκα και του Σάκχοφ. Πάντως, για να προηγηθεί ο Δικέφαλος χρειάστηκε η… συμβολή του επόπτη, Χασάν Κούλα, ο οποίος δεν είδε το καθαρό οφσάιντ στο πρώτο γκολ.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, αφού στο 9’ ο Ντιγκινί πήρε την εξαιρετική ασίστ του Βασιλακάκη και πλάσαρε, όμως ο Μάτος έσωσε τον ΠΑΟΚ πάνω στη γραμμή. Ο Δικέφαλος «απάντησε» με ένα πλασέ του Μακ από καλή θέση που έφυγε άουτ στο 10’ και ευτύχησε να προηγηθεί στο 19’. Το γκολ όμως δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού ήταν καθαρό οφσάιντ. Ο Μακ έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε παράλληλα, ο Σάκχοφ βρήκε την μπάλα με «τακουνάκι» και την «έστρωσε» στον Πέλκα, που σκόραρε από κοντά, αλλά ο επόπτης δεν είδε ότι ο Έλληνας χαφ ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο οφσάιντ!

Εν συνεχεία, οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Ατρόμητος με κοντινή κεφαλιά του Βασιλιακάκη από κόρνερ, που πέρασε άουτ 43’ και ο ΠΑΟΚ με ένα πανέμορφο γυριστό του Κουλούρη εντός περιοχής, που πέρασε λίγο άουτ στο 45+2’.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός, όμως αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Ατρόμητος ήταν πολύ επικίνδυνος βγαίνοντας με ταχύτητα στην αντεπίθεση και θα μπορούσε να ισοφαρίσει εάν οι παίκτες του έκαναν καλύτερα τελειώματα σε 2-3 περιπτώσεις. Στο 59’ ο Ντιγκινί έπιασε κακό σουτ από πλεονεκτική θέση, όπως και ο Βασιλακάκης στο 71’. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 65’ο Βασιλακάκης είχε πιάσει κεφαλιά εντός περιοχής, με τον Πασχαλάκη να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ είχε κλασικές ευκαιρίες με κεφαλιά του Μάτος στο 68’ καθώς και με σουτ Σάκχοφ που απέκρουσε ο Μίρκοβιτς στο 76’. Ο Δικέφαλος «κλείδωσε» τη νίκη του στο 85’. Ο Μίρκοβιτς έκανε τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, όμως στη συνέχεια της φάσης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σε κεφαλιά του Σάκχοφ, η οποία κατέληξε στα δίχτυα έπειτα σέντρα του Ελ Καντουρί για το τελικό 2-0!

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκας (35' Ελ Καντουρί), Λημνιός, Μακ (78' Τζάλμα), Κουλούρης (64' Πρίγιοβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΑΝΑΝΤΙ): Μίρκοβιτς, Νάτσος (84' Ουμπίδες), Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (83' Κυριακίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (72' Βασιλείου).

Σκόρερ: 1-0 (19' Πέλκας), 2-0 (85' Σάκχοφ).