Βαθμολογία

Μέχρι αύριο να έπαιζαν, γκολ δεν έβαζαν

Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τους Πειραιώτες να είναι καλύτεροι, να χάνουν ευκαιρίες με τους Φορτούνη και Τζούρτζεβιτς, αλλά να μην μπορούν να νικήσουν τον εξαιρετικό Μπάρκα. Ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και εάν δεν έβρισκε απέναντί του τον Μπάρκα, θα μπορούσε να είχε να ανοίξει το σκορ από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Έλληνας γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια, την κοντινή προβολή του Τζούρτζεβιτς μετά από την σέντρα του Μάριν, ενώ τρία λεπτά αργότερα είπε και πάλι «όχι» στο κοντινό σουτ του Ζιλέ, μετά από γέμισμα του Φορτούνη. Οι δύο αυτές ευκαιρίες έδωσαν ψυχολογία στους Πειραιώτες, οι οποίοι παίζοντας πολύ παθιασμένα, κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο μέχρι το 25ο λεπτό, απέναντι σε μία Ένωση που είχε τεράστια προβλήματα στη μεσαία γραμμή, ενώ έκανε αμέτρητα λάθη σε απλές μεταβιβάσεις.

Η ΑΕΚ ήταν… κομμένη στα δύο και απείλησε για πρώτη φορά στο 34ο λεπτό, με το σουτ του Τσιγκρίνσκι που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Προτό. Ο Ολυμπιακός απάντησε τρία λεπτά αργότερα, με τον Σισέ να στέλνει άουτ την μπάλα με κοντινή κεφαλιά, ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο οι Κιτρινόμαυροι ισορρόπησαν το ματς και έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο χωρίς κάτι άλλο ιδιαίτερο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό και πάλι να πατάει καλύτερα, ενώ στο 54ο λεπτό απείλησε με το σουτ του Σεμπά, που έφυγε λίγα δίπλα από την εστία. Μάλιστα, η είσοδος του Μιραλάς στο παιχνίδι στο επόμενο λεπτό έδωσε έξτρα ώθηση στους Πειραιώτες, με τον Βέλγο να δίνει φοβερή ασίστ στο 56ο λεπτό στον Φορτούνη, που πλάσαρε άουτ ολομόναχος από το πέναλτι, ενώ στο 61’ ήταν η σειρά του Μάριν να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής, χωρίς επιτυχία, τον Μπάρκα.

Η ΑΕΚ όμως, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε γρήγορα να ισορροπήσει, ενώ κυκλοφόρησε και την μπάλα, χωρίς όμως να απειλήσει τον Προτό. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός στο 78’ φεύγοντας πολύ ωραία στην κόντρα με τον Μιραλάς έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Φορτούνης καθυστέρησε πάρα πολύ μέσα στην περιοχή και όταν έδωσε την μπάλα στον Ανδρούτσο, δεν υπήρχε χώρος για σουτ. Από εκεί και πέρα, στο τελευταίο τέταρτο δεν έγινε κάτι άλλο, με την Ένωση λόγω Μασούντ να γίνεται πιο επιθετική, ωστόσο το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85' Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν (76' Ανδρούτσος), Σεμπά (56' Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Λιβάγια (77' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83' Μασούντ), Αραούχο.