Βαθμολογία

Μητσοτάκης: «Προκλητική η ανοχή της κυβέρνησης στον Ρουβίκωνα»

«Πυρά» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στα ζητήματα ασφάλειας. Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως η προσέγγιση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα είναι μειοψηφική, ενώ τονίζει πως το «πρόβλημα των Εξαρχείων» είναι πολυσύνθετο.

«Η ατζέντα του "νόμος και τάξη" δεν είναι μια δεξιά ατζέντα, αφορά ολόκληρη την κοινωνία και ειδικά τις φτωχότερες τάξεις», αναφέρει υπογραμμίζοντας ότι είναι μια ατζέντα κοινής λογικής την οποία υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Αναφορικά με τα Εξάρχεια δηλώνει: «Το πρόβλημα των Εξαρχείων είναι πολυσύνθετο. Η λύση πρέπει να συνδυαστεί με μια συνολική ανάπλαση της περιοχής, την οποία οραματίζομαι με αφετηρία μια μεγάλη, συνολική ανάπλαση που θα έχει στο κέντρο της το Αρχαιολογικό Μουσείο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Ρουβίκωνα. «Δίνονται ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις στην αστυνομία να μην παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία, πολλές φορές μας διασύρουν και διεθνώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή γιατί πολλοί εντός του βλέπουν με συμπάθεια τέτοιες πρακτικές», αναφέρει ο κ Μητσοτάκης.

Τέλος, δηλώνει αντίθετος με πιθανή νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Σήμερα στη χώρα εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών, η οποία στο πρόσωπό του βλέπει τον ιδεολογικό της καθοδηγητή», σημειώνει και προσθέτει ότι υπό κανονικές συνθήκες ένας άνθρωπος, όπως ο Κουφοντίνας, θα έπρεπε να βρίσκεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Επαναλαμβάνει, επίσης, τη θέση για επαναφορά των φυλακών «Τύπου Γ», είπε.