Βαθμολογία

Ο Ηρακλής Λάρισας βρήκε και πάλι τον τρόπο… (PICS)

Ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα διεξήχθη την Κυριακή (21/1) στο Ελευθεραί ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ηρακλή Λάρισας και την μαχητική Δόξα Βλαχογιαννίου.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το παιχνίδι κρίθηκε από το 80’ και μέχρι το τέλος, με τους παίκτες του Ηρακλή Λάρισας να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-1 σε ένα ματς που έγινε κάτω από βροχή κατά διαστήματα. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως οι γηπεδούχου αγωνίστηκαν με τέσσερις βασικές απουσίες (Γκιουρσάνης, Αποστόλου, Πατσής, Χρηστίδης). Παρόλα αυτά ήταν ανώτεροι των φιλοξενούμενων που παραλίγο να φύγουν όμως με θετικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο 45λεπτπο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και το ματς κρίθηκε στο τέλος με τον Ηρακλή να καταφέρνει έστω και στο φινάλε να παίρνει τη νίκη που ήθελε ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Φιλότιμη και σημαντική η προσπάθεια των παικτών του Νίκου Φακίτσα που προβλημάτισαν αρκετά τον Ηρακλή.

Ντεμπούτο για τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρισας Μάριο Πίρε που έδειξε την ποιότητά του και την αξία του. Πρώτη φάση στο 20’ με τον Πίρε από δεξιά να κάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα να αποκρούει. Στο 35’ νέα ευκαιρία για τον Ηρακλή, ο Ζαφειρίου βρέθηκε κατά μέτωπο με το τέρμα, σούταρε όμως ο Αθανασόπουλος έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Τρία λεπτά μετά ο Ζαφειρίου έκανε τη σέντρα, ο Φώτος βρέθηκε μπροστά στο τέρμα όμως δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ αφού έδιωξαν οι αμυντικοί. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος στο 44’ με τον Πίρε να κάνει νέο δυνατό σουτ από δεξιά όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 47’ ο Κοντοθανάσης έκανε το μακρινό σουτ, έδιωξε ο τερματοφύλακας. Στο 53’ ο Μπαντής έκανε το σουτ για τους φιλοξενούμενους με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Πίρε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ έκανε το σουτ, σωτήρια η επέμβαση του Βλιώρα.

Στο 64’ ο Ζαφειρίου έκανε νέο σουτ η μπάλα λίγο άουτ. Μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 72’ με τον Πατσή σε θέση βολής και τον Αναστασίου να αποκρούει σωτήρια!

Στο 80’ ο Μπάμης με κεφαλιά είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Το 1-0 σημειώθηκε στο 81’ με κοντινό πλασέ του Φώτου. Δύο λεπτά αργότερα έγινε το 1-1. Αρχικά ο Μπαντής έκανε το σουτ, απέκρουσε αρχικά ο Αναστασίου και στην επαναφορά της μπάλας ο Ιγγλέζος με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 86’ ο Κοντοθανάσης «πλήγωσε» την πρώην του ομάδα, αφού το φάουλ που εκτέλεσε κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Γκολ που όμως δεν πανηγύρισε ο νεαρός μέσος σεβόμενος και την πρώην του ομάδα. Το κερασάκι στην τούρτα σημείωσε ο Ζαφερίου με κοντινό πλασέ στο 94’ για το τελικό 3-1.

Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Αναστασίου, Γιαννακόπουλος, Φορτομάρης, Ψωμολιάς, Μόσχος, Μπάμης, Πίρε (93’ Δραγατσίκης), Κοντοθανάσης, Νάστας, Ζαφειρίου, Φώτος.

Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίστας): Βλιώρας, Μωυσιάδης, Οικονόμου (66’ Τασιούλης), Μάρκου, Αθανασόπουλος, Λάκης, Γκουρομπίνος, Πατσής (79’ Αλεξίου), Φακίτσας Σ., Μπαντής, Ιγγλέζος.

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιτσανούδης, Μίχος, Χασιώτης.