Βαθμολογία

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το απόλυτο σερί του στην Τούμπα και με σκόρερ τον Μακ, τον Πρίγιοβιτς και τον Κονέ (αυτογκόλ) ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης. 100 γκολ στην καριέρα του ο Σέρβος!

Αλλο ένα απόγευμα με χαμόγελα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Ο δικέφαλος δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα ημίχρονο ο ΠΑΟΚ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.  Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε με 2-0 σ’ αυτό το διάστημα και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, ελπίζοντας το βράδυ σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά κέφια σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και περισσότερα τέρματα. Ωστόσο, βοηθήθηκε στις φάσεις των δύο πρώτων  γκολ που σημείωσε από λάθη των αντιπάλων. Το 1-0 με τον Μακ 27’  προήλθε από λάθος πάσα-δώρο του Τσουκαλά, ενώ  ο Κονέ «κρέμασε» την ομάδα του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χουάντερσον μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα.

Το τελικό 3-0 έκανε στο φινάλε του αγώνα ο Πρίγιοβιτς μετά από εξαιρετική ασίστ του Μάτος, φθάνοντας τα 100 γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ενώ αξίζει  να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας έπαιζε με δέκα παίκτες από το 84’  λόγω αποβολής του Ναδάλες.    

Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλό απόγευμα όλη την επιθετική τους γραμμή, δημιουργούσαν φάσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει περισσότερα τέρματα. Αμυντικά, απειλήθηκαν μόνο στο 56΄ όταν ο Ναδάλες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βαρέλα και σημάδεψε το δοκάρι . Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο «9 στα 9» στην Τούμπα στο πρωτάθλημα («12 στα 12»  αν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (Σάχοβ), Πέλκας (81΄ Ελ Καντουρί), Μακ, Κάμπος (77΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον. Κούρος (66΄ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74΄ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (81΄ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.

Γκολ: 27΄ Μακ, 45΄+1΄ Κονέ (αυτογκόλ), 90΄+2΄.

Κάρτες:  83΄ Λημνιός /24΄ Κοντοές, 29΄ Ναδάλες.

Αποβολές: 84΄ Ναδάλες (δεύτερη κίτρινη).