Βαθμολογία

Τσακαλώτος: «Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ...»

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο (20/1), μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα προβλήματα που έχει η χώρα. Ο υπουργός Οικονομικών έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ από την Αθήνα.

«Εχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς» είπε ο υπουργός. Οπως τόνισε, «η βασική θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

«Εχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το 2019 η μείωση του αφορολόγητου. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε, βέβαια, πως η χώρα φεύγει από μια γραμμή επιτήρησης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα», είπε.