Βαθμολογία

Ρόκα: «Ας πεθάνουμε ως βασιλιάδες»

Η νίκη επί του Λεβαδειακού έφερε ανακούφιση στον Πλατανιά, που παραμένει ζωντανός στη μάχη της παραμονής και στη συνέντευξη Τύπου ο Μανουέλ Ρόκα εξέφρασε την πίστη του ότι το σκηνικό μπορεί να αλλάξει για την ομάδα του και να σώσει την παρτίδα.

Αρχικά, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο ματς, ειδικά με το άγχος που είχαμε. Ξέρω το επίπεδο των παικτών μου, ξέρουμε ότι έχουμε πολύ καλό επίπεδο και το αποδείξαμε. Αυτό που δεν ήξερα είναι πώς θα είμαστε με την πίεση που νιώθαμε. Πιστέψαμε στη νίκη. Η θέση μου είναι να πιστεύω. Τα παιδιά δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Είναι μια μέρα που μπορεί να τα αλλάξει όλα. Είπα με τα παιδιά ότι αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε ως βασιλιάδες. Να πεθάνουμε, αλλά να μην γονατίσουμε. Όλα ή τίποτα. Έδειξαν ότι έχουν θάρρος.

Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Πάντα υπάρχουν 2-3 που δεν συμφωνούν, αλλά δεν ξέρω αν είναι πράγματι φίλαθλοι και αν αγαπάνε την ομάδα. Ή μπορεί να αισθάνονται ότι δεν κάνω εγώ αυτά που πρέπει και τους σέβομαι. Δεν νιώθω πίεση. Στη Φινλανδία είχαμε χάσει 0-4. Καθίσαμε όλοι μπροστά στους οργανωμένους και φάγαμε την... πατσαβούρα 5-10 λεπτά. Είχαν δίκιο. Πίεση καθόλου. Πρέπει να λειτουργείς και με πίεση. Δεν θα αλλάξω γνώμη επειδή ένας φίλαθλος μου ζήτησε ένα φορ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με τη Μαγιόρκα για την απόκτηση κάποιων παικτών από την ισπανική ομάδα, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Γκρίμα.

«Έχω πολύ καλή σχέση με τη Μαγιόρκα. Προσπαθούν να μας βοηθήσουν. Μέχρι να κλείσει ένας παίκτης, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα μας βοηθήσει. Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό δεξιά στην άμυνα, θέλουμε να δυναμώσουμε το κέντρο και την επίθεση. Με τρεις μεταγραφές θα είμαι ικανοποιημένος. Θα είμαστε καλά για να μείνουμε στην κατηγορία.

Αυτό μερικές φορές, το τάιμινγκ, δεν είναι το κατάλληλο. Για παράδειγμα με τον Γκρίμα και τον άλλο παίκτη που ήθελε να μας δώσει δανεικό η Μαγιόρκα δεν ήταν καλό το τάιμινγκ. Αν η Μαγιόρκα δεν πάρει εξτρέμ, δεν θα μπορέσει να μας δώσει εξτρέμ. Οπότε το τάιμινγκ δεν είναι όπως το θέλουμε. Δουλεύουμε όλο το 24ωρο μαζί με τον Νίκο Μαναρώλη, τον Μάνο Βαϊδάκη και τον Δημήτρη Μαθιουλάκη, όλοι είμαστε συνέχεια στη φάση να βρούμε παίκτες και να τους φέρουμε στην ομάδα», είπε ο Ρόκα.

Τέλος, για τον Κασάλιτσα σχολίασε: «Δεν είμαι σύμφωνος να βάλω στην ενδεκάδα ένα παιδί που είναι λίγες μέρες μαζί μας. Ήταν όμως ένα ματς που το θέλαμε πολύ και έπρεπε να παίξουμε με τρεις επιθετικούς. Στο πρώτο μέρος χάσαμε το κέντρο, επειδή Κασάλιτσα και Ενσικουλού είναι γουίνγκερς και δεν βοηθούσαν πολύ στο κέντρο. Στο δεύτερο μέρος το αλλάξαμε αυτό γρήγορα. Ήταν δικό μου λάθος αυτό στο πρώτο μέρος και δεν έκανα καλά τη δουλειά μου».