Βαθμολογία

Δικαιώθηκαν οι τέσσερις Έλληνες διαιτητές της Ευρωλίγκας

Εντείνεται η κόντρα ανάμεσα στους τέσσερις Έλληνες διαιτητές της Ευρωλίγκας που δεν ορίζονται στα εγχώρια πρωταθλήματα και την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Οι Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς, Γιάννης Φούφης και Πέτρος Παπαπέτρου είχαν καταθέσει δύο προσφυγές για τον μη ορισμό τους στα εγχώρια ματς, αλλά και την παλαιότερη τιμωρία τους για έναν μήνα.

Το ΑΣΕΑΔ τους δικαίωσε και στις δύο και πλέον αναμένεται η συνέχεια του σίριαλ, αφού πλέον η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη να τους επαναφέρει στους πίνακες.

Ο Γιάννης Μαρακάκης, νομικός εκπρόσωπος του Κορομηλά, σχολίασε: «Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τους διαιτητές. Η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη με βάση αυτή την απόφαση να τους ορίζει κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ΑΣΕΑΔ έκρινε ως μη νόμιμη την μη χρησιμοποίηση τους εδώ και δύο χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι διαιτητές πρέπει να επιφυλαχθούν για περαιτέρω ενέργειες και η ΕΟΚ να τους ζητήσει συγνώμη για ό,τι έγινε».

Οι τέσσερις διαιτητές «πληρώνουν» τόσο καιρό την επιλογή τους να σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα και όχι στις διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ στο επίκεντρο της κόντρας των δύο διοργανωτριών.