Βαθμολογία

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, την Παρασκευή (19/1), αναφέρει πως αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «ηλίθιο».

Ο χαρακτηρισμός ήρθε όταν ο Αλέξης Τσίπρας του είπε για τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%. «Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: «Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω»», δηλώνει ο Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως πραγματικότητα αποκάλεσε τον πρωθυπουργό με πιο σκληρό τρόπο.

«Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως πάντα στα Eurogroup έλεγε ό,τι είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα.

«Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» υποστήριξε. Στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών τα «βάζει» με τον διάδοχό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Κάποτε έβγαζε γλώσσα στον Σόιμπλε. Δεν ήταν yes man, έγινε στις 6 Ιουλίου. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλάγη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» είπε. 

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο Γιάννης Χουλιαράκης τον οποίο είπε εντολοδόχο της Τρόικα. «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.