Βαθμολογία

Απαγορευτικό απόπλου, ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Οι θυελλώδης άνεμοι, την Πέμπτη (18/1), που επικρατούν σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στα δρομολόγια των πλοίων, με τις αρχές να θέτουν σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Πιο αναλυτικά με νεότερη επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό: σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, όπως και στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου και Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων, ενώ από τη Ραφήνα εκτελέστηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσας-Αιδηψού, Γλύφας-Αγιόκαμπου, Βόλου-Σποράδων και Καβάλας-Πρίνου.

Στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου, από τις 14:30 τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης πιθανόν να αρχίσουν να εκτελούνται δρομολόγια μετά το μεσημέρι.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνης-Ζακύνθου και Κυλλήνης-Κεφαλλονιάς. Κανονικά εκτελούνται από τις 14:00 τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.