Βαθμολογία

Σάλος στη Μυτιλήνη με το ζεϊμπέκικο εργαζομένων του νοσοκομείου

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Λέσβο φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από το νοσοκομείο του νησιού. Σε αυτές απεικονίζονται εργαζόμενοι να χορεύουν ζεϊμπέκικο στα επείγοντα του νοσοκομείου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου», εκείνο το βράδυ ασθενείς υπέφεραν και ορισμένοι εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γλεντούσαν.

Στις εικόνες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα, αναφέρεται: «Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι είναι ανθρώπινο και μέχρι σε ένα σημείο σεβαστό, οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα στις γιορτές, εκείνοι που έχουν βάρδια την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι –ή οι περισσότεροι– βρίσκονται στα σπίτια τους με την οικογένεια και φίλους ή έξω και διασκεδάζουν, να… πάρουν μια γεύση από γιορτή.

Στο Νοσοκομείο όμως, σε έναν ευαίσθητο χώρο υγείας, εκεί όπου στον πάνω όροφο υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε τις γιορτές δοκιμαζόμενοι στο κρεβάτι του πόνου, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ακόμη πιο διαφορετικά είναι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει η πόρτα και να μεταφέρουν κάποιο θύμα τροχαίου, έναν εμφραγματία κλπ. Εδώ όμως το προσωπικό δεν πήρε απλά μια γεύση από γιορτές, αλλά πραγματικά του έδωσε και κατάλαβε».

Για το απίστευτο συμβάν διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως η γιορτή έγινε περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα για να πάρουν μια ανάσα από τη δύσκολη μέρα.