Βαθμολογία

Νέος πρόεδρος της ΕΡΤ ο Χρήστος Λεοντής

«Ναι» στον διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ είπε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη (16/1). Τόσο ο Λεοντής, όσο και η Κατερίνας Τσατσαρώνη, που διορίστηκε στη θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΤ, αποτελούν πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.. Η Ν.Δ. δήλωσε «παρών» για τον Λεοντή και «κατά» για την κ. Τσατσαρώνη, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «ναι» για τον Λεοντή και «κατά» για την κ. Τσατσαρώνη. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και για τα δύο πρόσωπα. Το Ποτάμι δήλωσε «ναι» για τον Λεοντή και «παρών» για την κ. Τσατσαρώνη. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «ναι» για τον Λεοντή και «παρών» για την κ. Τσατσαρώνη. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ναι» για τον Λεοντή και «όχι» για την Τσατσαρώνη.

Ο διορισμός της Τσατσαρώνη προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς έχει ταυτόχρονα τις ιδιότητες της Διευθύντριας Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του Προέδρου του κόμματος στη Βουλή.