Βαθμολογία

Ο Πούτιν παρομοιάζει τον κομμουνισμό με τον Χριστιανισμό

Τον κομμουνισμό με τον Χριστιανισμό συνέκρινε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε δηλώσεις που έκανε σε ντοκιμαντέρ, το οποίου αποσπάσματα μεταδόθηκαν από το Russia 1.

«Ίσως αυτό που θα πω να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η άποψή μου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν εκείνα τα χρόνια του μάχιμου αθεϊσμού όταν οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «η Κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό όπως ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη. Ολες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται σε αυτή. Τώρα ο Ηθικός Κώδικας της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού είναι μία μετουσίωση, είναι απλά ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο και τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το RT, ο Πούτιν προχώρησε σε σύγκριση της στάσης των κομμουνιστών απέναντι στο μαυσωλείο του Λένιν όπου φυλάσσεται το σώμα του με τους προσκυνητές του χριστιανισμού.

«Κοιτάξτε, η σορός του Λένιν τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τα λείψανα των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τους χριστιανούς; Αυτό συμβαίνει και στον Άθω στυο Αγιο Όρος, υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί και έχουμε ιερά λείψανα και εδώ». Όπως είπε, το σώμα του Λένιν θα βρίσκεται στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία.