Βαθμολογία

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0

Με τον Μάρκο Μάριν να ανοίγει το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό και συνολικά να κάνει εξαιρετικό ματς, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 2-0 τη Λαμία, με τον Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ στο 38’. Οι Πειραιώτες με συνεργασίες τον Μιραλάς – Φορτούνη και Μάριν έβγαλες ωραίες συνεργασίες, ενώ με εντολή του Όσκαρ Γκαρσία πίεζαν ψηλά μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπήκε αποφασισμένος να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να βρει γκολ και έτσι δεν άργησε να ανοίξει το σκορ, απέναντι σε μία ομάδα, που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με στόχο να παίξει μόνο άμυνα. Έτσι λοιπόν, μόλις στο 9ο λεπτό ο Φορτούνης με εξαιρετική κάθετη πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και ο Μάριν με ιδανικό τελείωμα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, αν και οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα με τους Φορούνη – Μάριν και Μιραλάς έξω από την περιοχή της Λαμίας. Στο 32ο λεπτό σημειώθηκε η επόμενη καλή στιγμή, με το σουτ του Μάριν να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 37ο λεπτό έγινε το 2-0. Ο Ζιλέ έκλεψε την μπάλα, έδωσε εντός περιοχής στον Ανσαριφάρντ και αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός και πάλι μπήκε φορτσάτος, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να κρατήσει… το 1-0. Δεν είναι τυχαίο πως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελική! Από την πλευρά τους οι Ερυθρόλευκοι στο δίλεπτο 47’-48’ έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, πρώτα με τον Φορτούνη να πλασάρει άουτ από εξαιρετική θέση και στη συνέχεια με το σουτ του Ανσαριφάρντ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από το 60’ και μετά οη Λαμία ανέβασε ρυθμούς, στο 64’ έχασε και την πρώτη της ευκαιρία με την κεφαλιά του Βουό, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός, ακόμα και χωρίς τον Μιραλάς στην ενδεκάδα (έγινε αλλαγή στο 70’) ήταν ανώτερος. Κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και προσπαθούσε να βγει στην επίθεση, με τον εξαιρετικό απόψε Μάριν. Το 2-0 πάντως έμεινε μέχρι το τέλος, παρά την διάθεση που έδειξαν στα τελευταία λεπτά οι παίκτες των δύο ομάδων. 

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης (81’ Σεμπά), Μιραλάς (70’ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (85’ Τζούρτζεβιτς).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72’ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασόπουλος (51’ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ακόστα (53’ Βουό), Βάρντερσον, Πίτι.