Βαθμολογία

Βασιλειάδης για τα γήπεδα ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ

Δηλώσεις έκανε στο ΣΠΟΡ FM 94.6 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τα γήπεδα μπάσκετ Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Ολυμπιακού, αλλά και για την αναγκαστική στασιμότητα που υπάρχει με το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού.

Σχετικά με το πλάνο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ο υφυπουργός δήλωσε στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα:

«Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα κι εμείς δεν μπορούμε να βρούμε συνομιλητή. Μια τέτοια ρυθμιστική αλλαγή απαιτεί πολλούς συνομιλητές και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Ερασιτέχνης ή ΠΑΕ. Να μιλήσουμε με ποιον και τι; Είμαστε ανοιχτοί στο να βρούμε οποιαδήποτε λύση. Δεν μιλάμε για ρυθμίσεις χαριστικές, αλλά για ένα σοβαρό πλαίσιο. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση λόγω της συγκυρίας αυτής ο Παναθηναϊκός. Καλύτερα να μιλάμε λιγότερο και να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση, εμείς ως κυβέρνησης με όσα περιορισμένα μέσα διαθέτουμε».

Αντίθετα, ήταν πολύ πιο αισιόδοξος για την προσπάθεια της ΑΕΚ να μετατρέψει σε κλειστό μπάσκετ το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ και το πλάνο του Παναθηναϊκού για την εκμετάλλευση του κλειστού όπου είπε:

«Για το γήπεδο της ΑΕΚ και το ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό προχωράμε στην εκπόνηση του business plan για το ΟΑΚΑ και θα είναι τα πρώτα που θα προχωρήσουν. Ο χρονικός ορίζοντας χωρίς να είμαι απόλυτος είναι το επόμενο τρίμηνο. Υπάρχει μια συναντίληψη με τη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ κι ένα εξαιρετικό πλάνο που μας βρίσκει σύμφωνους, σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες του τένις, καθώς και η ΑΕΚ θέλει το χώρο και για άλλες δραστηριότητες. Ο Παναθηναϊκός μού έχει παρουσιάσει μια εξαιρετική πρόταση, από τεχνικής άποψης», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Όσο για το ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό ανέφερε:

«Για το ΣΕΦ έχουμε πάρει τον περιβάλλοντα χώρο, έχει αρχίσει μια εκπόνηση μελέτης με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Πειραιά με τους οποίους έχουμε εξαιρετική συνεργασία και θέλω να ελπίζω πως θα βρεθεί μια μόνιμη λύση για το μπάσκετ του Ολυμπιακού».

Σχετικά με τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για τα γήπεδα τόνισε:

«Υπάρχει μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση συνολικά, χωρίς να είναι σε βάρος της κρατικής περιουσίας και του Έλληνα φορολογούμενου. Θέλουμε να έχουμε καλές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί κι αυτή βοηθά στην εξάλειψη των φαινομένων βίας. Να μην πολιτικολογούμε σε ό,τι αφορά στον αθλητισμό, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και μπαίνοντας στην τελική ευθεία ενός πολύ ενδιαφέροντος πρωταθλήματος, να μη φέρουμε τον κόσμο στα κάγκελα».