Βαθμολογία

Δεν μίλησε ο Ουζουνίδης

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό με 3-2 το βράδυ της Κυριακής (14/1). Η εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν αποκαρδιωτική για τους «πράσινους» και η απογοήτευση ήταν εμφανής.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σταμάτησε μετά το 3-0 ακόμα και να κοιτά το παιχνίδι για ένα χρονικό διάστημα και αυτό μάλλον δεν ήταν τυχαίο. Δεν θέλησε να μιλήσει στη NOVA, ενώ δεν πήγε και στη συνέντευξη Τύπου με τον Σπύρο Μαραγκό να δέχεται ερώτηση επ' αυτού και να εξηγεί πως «ήταν εκνευρισμένος».

Εν τω μεταξύ, μετά τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν προς τους οπαδούς τους προσπαθώντας να τους ζητήσουν συγγνώμη. Οι λιγοστοί οπαδοί φώναξαν «Παναθηναϊκός - Παναθηναϊκός» και στη συνέχεια οι ξένοι αποχώρησαν. Έμειναν οι Δώνης και Κουρμπέλης και εκεί τους ηττήθηκαν εξηγήσεις από τον κόσμο για την εικόνα της ομάδας.

Επιθετική ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας

Μέσα σε όλα εμφανίστηκε και η Παναθηναϊκή Συμμαχία, η οποία θέλησε αν τοποθετηθεί για την κατάσταση στους «πράσινους», λες και είναι άμοιρη ευθυνών. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της: «Άλλος ένας διασυρμός από ένα χωριό μας δείχνει ότι η κατάσταση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού έχει φτάσει στο απροχώρητο – και όλοι οι παράγοντες της ΠΑΕ, από τον μεγαλομέτοχο και τα διοικητικά στελέχη μέχρι τους υπευθύνους για το αγωνιστικό κομμάτι είτε είναι απολύτως υπαίτιοι και… ανευθυνοϋπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση, είτε αδιαφορούν προκλητικά και σκέπτονται μόνο το προσωπικό τους συμφέρον είτε δεν μπορούν να αντιδράσουν, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα το ήθελαν.

Ειλικρινά μας προκαλεί απορία η εμμονή ΟΛΩΝ σε ένα εντελώς αποτυχημένο, κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενο «πλάνο», το οποίο περιλαμβάνει γενικό ξεπούλημα, στελέχωση της ομάδας από παίκτες επιπέδου Football League, ίσως με στόχο… να οδηγηθούμε σε αυτήν κι ακόμα πιο κάτω και… απαγόρευση ενίσχυσης της ομάδας με οποιονδήποτε καλό ποδοσφαιριστή, ακόμα κι αν είναι εμβληματική προσωπικότητα που θα συνέβαλε στη συσπείρωση του κόσμου, ακόμα κι αν προσφέρεται να έρθει και να βοηθήσει δωρεάν, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είμαστε στο παραπέντε αλλά η κλεψύδρα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό έχει αδειάσει σχεδόν εντελώς. Απαιτούμε:

Α) Συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο με μοναδικό θέμα την εξεύρεση του τρόπου απεμπλοκής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το πρόσωπό του, αφού πληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην ομάδα.

Β) Συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ και άμεση ενημέρωσή μας για το ύψος του τρέχοντος χρέους και ανοίγματος, ώστε να διαπιστωθεί και επίσημα αν είναι βιώσιμο, όπως έχουμε πληροφορηθεί.

Γ) Αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με πρόσωπα κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης, με διάθεση και θέληση να βοηθήσουν.

Δ) Άμεση ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των επιφανών Παναθηναϊκών και επικοινωνία τους με την Παναθηναϊκή Συμμαχία προκειμένου να βοηθήσουν να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία τους προσφέρει τη δυνατότητα να βοηθήσουν οικονομικά χωρίς να αναλάβουν τη διοίκηση, αν δεν θέλουν. Αν πάλι έχουν διαφορετικές δικές τους σκέψεις και τρόπους για να βοηθήσουν, είναι απολύτως ευπρόσδεκτοι και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ απέναντι στον Παναθηναϊκό και την Ιστορία τους να τις ανακοινώσουν και να τις ενεργοποιήσουν.

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει άλλος χρόνος, πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ. Διαφορετικά το λόγο θα έχει ο κόσμος με τον τρόπο που θα προτείνει το συντομότερο η Παναθηναϊκή Συμμαχία – και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».