Βαθμολογία

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Δυσκολότερα απ' ότι μαρτυρά το τελικό σκορ επικράτησε η ΑΕΚ του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση  στάθηκε στο ύψος της και σε αυτή τη μάχη και παρά τις φωνές των αντιπάλων για τη διαιτησία πήρε δίκαια το τρίποντο, επέστρεψε στην κορυφή και περιμένει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λαμία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο ΠΑΣ άλλωστε δεν είναι εύκολος αντίπαλος και δυσκόλεψε την ΑΕΚ, η οποία προσπαθούσε να ξετυλίξει τις επιθετικές της προσπάθειες από τον άξονα. Κάπως έτσι άνοιξε το σκορ η Ένωση στο 12', στην πρώτη της ευκαιρία, με τον Λιβάγια να εκτελεί με σουτ εκτός περιοχής τον Γιαννίκογλου. Η επόμενη καλή στιγμή για την Ένωση ήταν με τον Λόπες στο 17', ενώ οι Γιαννιώτες η μοναδική τους τελική προς την εστία του Τσιντώτα ήταν με το σουτ του Κόντε στο 40'.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γρήγορα την ισοφάριση (στο 47') και ζόρισαν περισσότερο τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έπαθαν ψυχρολουσία και απάντησαν έξι λεπτά αργότερα, με τον Αραούχο να δίνει ξανά το προβάδισμα. Τα πράγματα δεν διευκολύνθηκαν περισσότερο για τους παίκτες του Χιμένεθ με την αποβολή του Σκόνδρα στο 62'. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν άλλη μία καλή στιγμή στο 82' και στο 89' εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός, ότι ο ΠΑΣ έμεινε ανοιχτός αμυντικά και ο Αργεντινός «κλείδωσε» τη νίκη, με σκαστή κεφαλιά, σημειώνοντας το τελικό 3-1.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες (67' Χριστοδουλόπουλος), Κονέ, Μοράν, Γκάλο, Μασούντ (63' Μπακασέτας), Λιβάια, Αραούχο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ, Γιάκος (71'  Μανθάτης), Μπετρά (71' Σολτάνι), Κόντε.