Βαθμολογία

Με σοβαρότητα η ΑΕΛ, για την ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Τριήμερο με κύπελλο Ελλάδος ενόψει καθώς έχουμε τους αγώνες ρεβάνς της φάσης των "16" στις 9, 10 και 11 Ιανουαρίου με σκοπό να συμπληρωθεί το πάζλ των προημιτελικών.

Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την Τετάρτη (10/1) στις 17:15 στα Πηγάδια την Ξάνθη στη ρεβάνς του 3-0 στη Λάρισα και ουσιαστικά έχει κλείσει θέση για τα προημιτελικά του θεσμού καθώς ο αγώνας με τους Ακρίτες απαιτεί μόνο προσοχή και σοβαρότητα στοιχεία που έχουν δείξει οι "βυσσινί". Από την άλλη η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς θα επιδιώξει ένα γρήγορο γκολ μήπως και φτάσει στο θαύμα της ανατροπής.

Την ίδια μέρα στις 19:30 στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Λαμία στη ρεβάνς του 4-1 υπέρ της ομάδας της Φθιώτιδας στο πρώτο ματς. Ένα σκορ που δίνει τον τίτλο του φαβορί στη Λαμία η οποία θα επιδιώξει να σκοράρει στην Αθήνα, όμως σίγουρα και ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και θα προσπαθήσει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει την πρόκριση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ρεβάνς στα Ιωάννινα, ίδια ημέρα και ώρα με το ματς της ΑΕΛ, ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Λεβαδειακό. Ένα παιχνίδι που οι Βοιωτοί έχουν ένα ισχνό προβάδισμα από τη νίκη τους 1-0 στο πρώτο ματς και θα προσπαθήσουν για ένα γκολ που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην οκτάδα. Από την άλλη ο ΠΑΣ θα επιδιώξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα γκολ και στη συνέχεια να κυνηγήσει και ένα δεύτερο για την πρόκριση.

Κατά τα άλλα τον τίτλο του φαβορί, μετά τα πρώτα παιχνίδια, θα επιδιώξουν να επιβεβαιώσουν Ατρόμητος και Πανιώνιος απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης εντός και ΟΦΗ εκτός αντίστοιχα. Οι Περιστεριώτες είναι το φαβορί μετά το 1-0 στην Αρκαδία και απλά θα πρέπει να προσέξουν απέναντι στον Αστέρα, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης πηγαίνει στο Ηράκλειο με τον αέρα του 2-0 στη Πλατεία προκειμένου να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Τέλος τυπική διαδικασία είναι οι ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τα Τρίκαλα στην Τούμπα, μετά το 5-1 των κυπελλούχων στην θεσσαλική πόλη, της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να έχει νικήσει 4-0 στο Αγρίνιο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και εκείνη στο Φάληρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πλατανιά μετά το εύκολο 2-0 των Πειραιωτών στα Χανιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των "16" του κυπέλλου:

Τρίτη 9 Ιανουαρίου

15:00 ΟΦΗ - Πανιώνιος

17:15 ΠΑΟΚ - Τρίκαλα

19:30 ΑΕΚ - Παναιτωλικός

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

15:00 Ολυμπιακός - Πλατανιάς

17:15 Ξάνθη - ΑΕΛ

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός

19:30 Παναθηναϊκός - Λαμία

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

19:30 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης