Βαθμολογία

Άγκυρα: «Περιμένουμε την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών»

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ζητά ξανά η Τουρκία, την ώρα που «πάγωσε» η ανεστάλη η χορήγηση ασύλου σε έναν εξ αυτών. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τη Δευτέρα (8/1), ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να των εκδώσει «το συντομότερο δυνατό».

Όπως υπογράμμισε, μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, «όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα» και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, «εκδίδονται», τονίζοντας πως η υπόθεση θα παίξει ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των κρατών, πάντα μέσα από το διάλογο.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση, αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή κρίθηκε από το εφετείο. Ο αιτών άσυλο που συμμετείχε σε πραξικόπημα, επιστρέφεται το συντομότερο δυνατό. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο Αιγαίο. Τονίζουμε τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων αυτών, μέσω του διαλόγου. Περιμένουμε την έκδοση των 8 στρατιωτικών το συντομότερο δυνατό», επισήμανε ο Τούρκος αντιπρόεδρος. Να θυμίσουμε πως ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει την έκδοση των οκτώ αξιωματικών στη γείτονα λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη.