Βαθμολογία

Ηττήθηκε με ψηλά το κεφάλι στην Πάτρα

Ο Απόλλων Λάρισας έκανε το δικό του αγώνα στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 αν και πάλεψε μέχρι τέλους!

Οι «Αχαιοί» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όταν και σημείωσαν τα δυο τέρματά τους. Από την πλευρά τους, οι Λαρισαίοο παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και αυτό μπορεί να τους βοηθήσει ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας. 

Στον αγωνιστικό τομέα, η διακοπή του πρωταθλήματος όπως φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης επηρέασε περισσότερο την Παναχαϊκή. Οι «Αχαιοί» παρουσιάστηκαν χωρίς ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο και θα μπορούσαν να το έχουν… πληρώσει.

Ο Απόλλων Λάρισας με πίεση… ψηλά, δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ με σημαντικότερη ευκαιρία το σουτ του Μαυρία από πλεονεκτική θέση στο 16’.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Παναχαϊκής αποφάσισε να επέμβει νωρίς στο ματς, με την αλλαγή του Μουστακόπουλου στην θέση του Πολίμου (23’) και η ομάδα του άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της. Μάλιστα στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία, στο 29’ ο Ελευθεριάδης με το πρώτο του γκολ την φετινή σεζόν, έβαλε σε θέση οδηγού τους Πατρινούς.

Το παιχνίδι στην συνέχεια «άνοιξε» με δύο σημαντικές φάσεις από πλευράς γηπεδούχων (35’ Μωραϊτης , 37’ Αποστολόπουλος) και ένα σουτ από πλεονεκτική θέση από τον Σουλίδη για τους Θεσσαλούς (39’).

Ωστόσο η Παναχαϊκή πιο ουσιαστική, βρήκε ένα δεύτερο γκολ στο 42’ με τον Μωραϊτη και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Με «προίκα» το 2-0 οι γηπεδούχοι στην επανάληψη έκαναν ξεκάθαρα ιαχείριση του υπέρ τους αποτέλεσμα.

Ο Απόλλων Λάρισας από την πλευρά του απείλησε στο 63’ στο τετ α τετ του Τσιλούλη και ενώ όλα έδειχναν να οδεύουν προς ένα… σβηστό 2-0, το γκολ του ίδιου παίκτη στο 84’ έκανε το παιχνίδι... άνω κάτω.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με σημαντικές εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά αυτή του Καμπέρη στο 87’ να στιγματίζει το παιχνίδι καθώς λίγο έλειψε να γίνει το 2-2.

ΣΚΟΡΕΡ: 29’ Ελευθεριάδης, 42’ Μωραϊτης- 84’ Τσιλούλης.
ΑΠΟΒΟΛΗ: 84’ Τσιλούλης (δεύτερη κίτρινη).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος (23’ Μουστακόπουλος), Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Λουμπαρδέας, Γκίνο (62’ Φουρλάνος), Στεργίδης, Φωτάκης, Ελευθεριάδης (76’ Μασούρας), Αποστολόπουλος, Μωραϊτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας (88’ Γ. Ανδρέου), Β. Ανδρέου, Ιβανίδης, Χατζής, Καρακατσάνης, Τσιλούλης, Σουλίδης (70’ Καμπέρης), Μαυριάς.

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών) Βοηθοί: Παπανικολάου (Κορινθίας), Ψαρρής (Ζακύνθου).