Βαθμολογία

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4

Με το δεξί υποδέχτηκε το 2018 η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε με επιβλητική εμφάνιση του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Λάρισα.

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιξαν πολύ γρήγορα τη μπάλα, προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από τον άξονα, απ' όπου και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Η Ένωση κατάφερε να καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τρία γκολ με τους Μπακασέτα (6'), Χριστοδουλόπουλο (36') και Αραούχο (45+1'), ενώ είχε δοκάρι στο 12' από προσπάθεια του σκόρερ του πρώτου τέρματος . Ο Παναιτωλικός για αρκετά λεπτά παρέμεινε κλεισμένος και μόνο προς το τέλος απείλησε, όταν είχε δοκάρι στο 41' με τον Μάζουρεκ, ενώ στο 44' ύστερα η κεφαλιά του Μοράρ αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Τσιντώτα, ο οποίος είχε περισσότερη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε διπλή απόκρουση στο 49' σε προσπάθειες των Μάζουρεκ-Μύγα, αλλά και στο 51' όταν εξουδετέρωσε τον Μοράρ σε τετ α τετ. Εν τέλει ο τελευταίος μείωσε για τον Παναιτωλικό από το σημείο του πέναλτι, στο 68'. Το 1-4 παρέμεινε μέχρι τέλους με τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει ένα σημαντικό διπλό. Επέστρεψε και στις νίκες μετά το στραβοπάτημα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μύγας (69' Μαρινάκης), Λουίς Ρότσα (60' Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα (46' Κλέσιο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (51' Μασούντ), Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60' Λόπες), Αραούχο (71' Γιακουμάκης).