Βαθμολογία

«Θα μπορούσα να κάνω και μεγαλύτερες τηλεθεάσεις,πατώντας στη...»

Τη φετινή σεζόν, ο Νίκος Μάνεσης ανέλαβε ξανά μετά από χρόνια την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, και η εκπομπή του σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ,μιλώντας στη Real Life ,απαντά τόσο για τον στόχο της εκπομπής του και το διαφορετικό που θέλουν να δώσουν ,όσο και για το αν τον κούρασε το ''τετριμμένο'' που κυριαρχεί στην τηλεόραση.

Με µια εκποµπή αρκετά διαφοροποιηµένη φέτος. Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος της;

Αυτός ήταν ο στόχος, να µην είναι µία ίδια εκποµπή µε τις υπόλοιπες. Ως δηµιουργός, ήθελα να επικεντρωθώ σε µερικά πράγµατα και είµαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουµε. Το πρώτο είναι να έχουµε µία ζωντανή εκποµπή που να θυµίζει µονταρισµένη. Το δεύτερο, να είναι µία διαδραστική εκποµπή, infotainment, να είµαστε ο εαυτός µας και να διαχειριζόµαστε την είδηση χωρίς να ντρεπόµαστε να δείξουµε χιούµορ. Ο τρίτος στόχος, µε τον οποίο είµαστε στο 100%, είναι να υπάρχει παράλληλη µετάδοση της εκποµπής µέσω social media. Αυτό πηγαίνει εξαιρετικά, απρόσµενα καλά.

Σας αφορά το να κάνετε πλάκα...

Είναι άλλο να κάνεις πλάκα και χιούµορ και άλλο να γελοιοποιείσαι. Εγώ θεωρώ ότι δεν γελοιοποιούµαι, αλλά δεν ντρέποµαι να είµαι στην κόψη του ξυραφιού. Έκανα µεγάλη προσπάθεια να εµφανίζεται η εκποµπή ως ένα «άρτια οργανωµένο χύµα». Με ενδιαφέρει να αποµυθοποιήσω την παραδοσιακή τηλεόραση. ∆εν µε ενδιαφέρει να πάω στο «σιγουράκι», στο «ευκολάκι». Θα µπορούσα να έχω τις ίδιες ή και µεγαλύτερες τηλεθεάσεις, πατώντας στη γνώριµη οδό. Ο στόχος µου δεν ήταν το εύκολο και γενικά δεν µου αρέσουν τα εύκολα στην επαγγελµατική µου ζωή. Μου αρέσουν τα δύσκολα.

Έχει κουράσει η παραδοσιακή τηλεόραση;

Τους τηλεθεατές δεν νοµίζω ότι τους κούρασε, εµένα µε έχει κουράσει. Έχω ήδη δεκάδες ιδέες, τις οποίες θα επιδιώξω µελλοντικά να υλοποιήσω. Το ίδιο, το τετριµµένο, ναι, µε έχει κουράσει. Το ότι οι µισές εκποµπές ασχολούνται µε τις άλλες µισές, είναι πολύ κουραστικό για εµένα.