Βαθμολογία

Κόντε: «Σκαλοπάτι ο ΠΑΣ για μεγαλύτερη ομάδα»

Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "Marca" έδωσε ο πρώτος σκόρερ της Super League και παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα Πέδρο Κόντε.

Ο 29χρονος χαρισματικός επιθετικός αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ελλάδα όπου χαρακτήρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα σκαλοπάτι για να πάει σε ακόμα μεγαλύτερο σύλλογο, ενώ εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την νυν ομάδα του και την πόλη των Ιωαννίνων.

Παράλληλα τόνισε τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο, ενώ δήλωσε χαρούμενος όταν πετυχαίνει γκολ καθώς αυτό είναι και η ουσία του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του επιθετικού του ΠΑΣ:

Για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα:

«Ήθελα να δοκιμάσω μια εμπειρία μακριά από την Ισπανία. Είχα προτάσεις από ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, αλλά μπήκε στη μέση ο ΠΑΣ και μου προκάλεσε το ενδιαφέρον. Ήταν μια ομάδα που θα έπαιζε στο Γιουρόπα Λιγκ και αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας χωρίς να έχει οικονομικά προβλήματα. Η οικογένειά μου με στήριξε και έτσι πήρα την απόφαση».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε ελληνικό και ισπανικό ποδόσφαιρο:

«Σίγουρα υπάρχουν διαφορές, αλλά είμαι χαρούμενος διότι κατάφερα να προσαρμοστώ γρήγορα. Αμυντικά το παιχνίδι είναι πιο δυνατό στην Ισπανία, είναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχεις γκολ».

Για το πως άλλαξε η ζωή του στην Ελλάδα:

«Η ζωή μου άλλαξε, αλλά όχι η νοοτροπία μου. Προσπαθώ πάντα να είμαι ταπεινός».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΣ του έδωσε μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του:

«Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΣ μπορεί να να με βοηθήσει για να πάω σε μια ομάδα ακόμα μεγαλύτερη. Είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, είμαι 29 χρόνων και αρκετά ώριμος νομίζω. Μου μένουν ακόμα μερικά χρόνια για να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Βλέπω τον Αντούριθ, ο οποίος ακόμα και σε αυτή την ηλικία έχει εντυπωσιακή απόδοση».

Για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία πριν από μερικά χρόνια και σιγά σιγά πέτυχε σημαντικά πράγματα. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων, παρά το γεγονός ότι είναι μια ομάδα της περιφέρειας. Με εξέπληξε αρκετά και η πόλη, είναι πολύ όμορφη. Έχει 140.000 κατοίκους και ο κόσμος είναι φανατικός με το ποδόσφαιρο».

Για το πόσο σημαντικό είναι βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της Σούπερ Λίγκας:

«Μου αρέσει, είναι η δουλειά μου να βάζω γκολ. Είναι το φυσιολογικό αυτό. Είμαι χαρούμενος όταν σκοράρω, αλλά δεν θα αλλάξει η ζωή μου και η νοοτροπία μου εξαιτίας αυτού».