Βαθμολογία

«Πόλεμος» Σμαραγδή-κριτικών για την ταινία «Καζαντζάκης»

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής τα έβαλε με τους κριτικούς σχετικά με τα σχόλια που έκαναν για τη νέα του ταινία «Καζαντζάκης». Ο σκηνοθέτης σε δηλώσεις του στη Χριστίνα Λαμπίρη είχε υποστηρίξει πως οι κριτικοί είναι ομάδα και τον χτυπάνε συντονισμένα και καθοδηγούνται από ένα σύστημα.

Στα λεγόμενα του Γιάννη Σμαραγδή απάντησε μέσω ανακοίνωσης η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), η οποία τον κάλεσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής.

Πρόκειται για το αυτονόητο. Αντιθέτως, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ' εκείνη της υπευθυνότητας. Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του», αναφέρει η Ένωση Κριτικών.