Βαθμολογία

Το πάλεψε και αυτό, αλλά...

Το βράδυ της Πέμπτης (28/12) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 74-68 από τη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις Κάουνας δείχνοντας στο φινάλε να μην έχει καθαρό μυαλό και ενέργεια.

Οι απουσίες των Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Μάντζαρη ήταν σημαντικές και φάνηκαν αρκετά. Τα μαρκαρίσματα κάτω από τα καλάθια δεν έβγαιναν εύκολα, ενώ η πίεση του Μάντζαρη έλειψε αισθητά με την περιφερειακή άμυνα των Πειραιωτών να είναι προβληματική.

Τόμπσον, Σπανούλης, Παπαπέτρου και Παπανικλάου ήταν οι διψήφιοι με τον Αμερικανό να είναι εκείνος που έκανε αρκετές δουλειές. Δεν ήταν αρκετό όμως αυτό κυρίως γιατί δεν βρέθηκαν οι λύσεις για τους Πάνγκος, Γιανκούνας και Μίτσιτς. Η Ζαλγκίρις ήταν για ένα ακόμη ματς μαχητική, είχε πολύ καλά ποσοστά ξανά στα τρίποντα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Κοντά ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να μπαίνει καλά, να βρίσκει εύκολα πόντους και να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Για πρώτη φορά η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά με τον Μίτσιτς με 14-12, αλλά οι Πειραιώτες αντέδρασαν και η περίοδος έκλεισε με χουκ του Καβαλιάουσκας για το 22-19.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Πάνγκος πήγε τη διαφορά στο +6, αλλά κάπου εκεί χτίστηκε ένα «ερυθρόλευκο» σερί 8-0. Με βολές ο Μίτσιτς ισοφάρισε, αλλά η Ζαλγκίρις δυσκολευόταν κόντρα στην καλή άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος διατήρησε ένα προβάδισμα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, στο οποίο πήγε με το 36-38.

Στη συνέχεια οι άμυνες έσφιξαν, επιθετικές λύσεις δεν έβρισκαν και οι δύο και το παιχνίδι πήγε πολύ κλειστά. Ο Μιλάκνις ήταν εκείνος που με προσωπικούς πόντους κράτησε όρθια τη Ζαλγκίρις, αλλά ο Ολυμπιακός με πολυφωνία στην επίθεση είχε τον τρόπο να απαντήσει και τελικά να κλείσει το δεκάλεπτο στο +5 με τρίποντο του Παπανικολάου.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι Πειραιώτες μπλόκαραν στην επίθεση. Δεν είχαν σταθερό σκοράρισμα από κανέναν παίκτη τους, δέχτηκαν εύκολα τρίποντα από τους Λιθουανούς και μετά το 57-58 του Παπαπέτρου έγινε ένα σερί 7-0 της Ζαλγκίρις για να της δώσει σαφές προβάδισμα. Στρέλνιεκς και Τόμπσον έβαλαν ο καθένας από ένα τρίποντο (ο πρώτος έμμεσο), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το τελικό 74-68 γράφτηκε με μία βολή του Πάνγκος.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 36-38, 48-53, 74-68.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 8, Πάνγκος 14 (3/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Τουπάν, Γιανκούνας 12 (5/12 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Μιλάκνις 14 (4/7 τρίποντα), Μίτσιτς 11 (1 τρίποντα, 4/4 βολές), Ουάιτ 4, Καβαλιάουσκας 6, Βαλίνσκας, Ουλανόβας 5 (1/2 τρίποντα, 4 ασίστ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 9 (5/8 βολές, 7 ριμπάουντ), Τολιόπουλός, Παπαπέτρου 13 (1/4 τρίποντα), Σπανούλης 10 (2/8 τρίποντα, 7 ασίστ, 4 λάθη), Στρέλνιεκς 8 (1/7 τρίποντα), Παπανικολάου 11 (2/3 τρίποντα), Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης 2 (5 ριμπάουντ), Ουίλτζερ, Τόμπσον 10 (2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ).