Βαθμολογία

Ξεκίνησε άσχημα έκλεισε δυναμικά (video)

Συμπληρωμένο είναι εδώ και μια εβδομάδα το πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Super League στο οποίο συμμετέχει και η ΑΕΛ στην δεύτερη σερί παρουσία της στην Super League.

Οι «βυσσινί» έκλεισαν τον πρώτο γύρο με πολύ καλο απολογισμό βρισκόμενοι στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα και με συγκομιδή 20 βαθμών σε έναν πρώτο γύρο με δυο όψεις.

Και τι εννοούμε. Είναι αλήθεια ότι οι «βυσσινί» δεν ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα με βαριές ήττες, εντός προγράμματος βέβαια αλλά με κακές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα μέχρι και την 7η αγωνιστική να βρίσκονται στον βυθό του βαθμολογικού πίνακα με μόλις τρεις βαθμούς.

Στη συνέχεια όμως και με εφαλτήριο το ματς της 8ης αγωνιστικής στα Χανιά με τον Πλατανιά και η νίκη της ΑΕΛ με 1-0 έφερε την αντεπίθεση της λαρισινής ομάδας που όχι μόνο ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, αλλά συγκέντρωσε 17 βαθμούς που την φέρνουν όπως είπαμε στην έβδομη θέση.

Το athleticlarissa.gr κάνει έναν απολογισμό στα παιχνίδια της ΑΕΛ στον πρώτο γύρο και τι είδαμε από την θεσσαλική ομάδα σε αυτό το πρώτο μισό.

Πρεμιέρα με βαριά ήττα, ισοπαλία με Αστέρα

Με ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα ξεκίνησε για την ΑΕΛ το φετινό πρωτάθλημα, ένα ζεστό βράδυ του Αυγούστου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης». Το άδειο γήπεδο, συν το ότι ήταν πρεμιέρα με ότι αυτό συνεπάγεται, συν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έδινε λίγες μέρες μετά κρίσιμο παιχνίδι σχετικά με το μέλλον του στην Ευρώπη με αντίπαλο την Ριέκα είχαν δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας στο «βυσσινί» στρατόπεδο.

Όμως δυστυχώς για την ομάδα του Αντρέ Πάους μέσα στο γήπεδο η κατάσταση ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι, που μετά από ένα μήνα αποτέλεσε παρελθόν, με πολλές αλλαγές στη σύνθεση του έφτασε άνετα στη νίκη με 4-1 χάρις σε δυο τέρματα του Φορτούνη και από ένα των Ανσαριφάρντ, Φιγκέιρας. Ο τελευταίος ήταν και ο σκόρερ της ΑΕΛ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Δείτε το video της πρεμιέρας της ΑΕΛ στο Φάληρο ΕΔΩ

Η ΑΕΛ έπρεπε να αφήσει πίσω της την κακή εικόνα της πρεμιέρας και την ήττα στο Πειραιά και να συγκεντρωθεί στη δύσκολη συνέχεια και το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC ARENA. Ένας Αστέρας που ερχόταν για βαθμούς στη Λάρισα μετά την δική του άσχημη πρεμιέρα με την ήττα 1-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε ένα γενικά μέτριο παιχνίδι η ΑΕΛ ήταν ελαφρώς καλύτερη των Αρκάδων και θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη, αν και δεν έθελξε με την απόδοση της. Όμως στη συνολική εικόνα του αγώνα ήταν καλύτερη του Αστέρα ο οποίος προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα, για να ισοφαρίσει για την ΑΕΛ ο Θωμάς Ναζλίδης.

Δείτε το video της πρώτης εντός έδρας αναμέτρησης της ΑΕΛ ΕΔΩ

Νέα βαριά ήττα κόντρα στην ΑΕΚ και απόλυση Πάους

Ένα πολύ εύκολο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΛ καθώς η τελευταία δεν εμφανίστηκε ΠΟΤΕ στην Καλογρέζα, με το τελικό 4-0 να μοιάζει πολύ κολακευτικό για την ομάδα του Αντρέ Πάους που έγινε έρμαιο στις ορέξεις των παικτών της Ένωσης.

Πέτρος Μάνταλος, Βίκτωρ Κλωναρίδης, Τάσος Μπακασέτας και Σέρχιο Αραούχο οι σκόρερ της νίκης του Δικεφάλου και παράλληλα της πιο βαριάς ήττας μέχρι στιγμής των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα. Μια ήττα που έφερε και την απομάκρυνση του Ολλανδού τεχνικού Αντρέ Πάους από τον λαρισινό πάγκο με τον Βέλγο Τζάκι Ματάισεν να είναι ο αντικαταστάτης του.

Δείτε το video από την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ΕΔΩ

Δεύτερη ισοπαλία στο ARENA, νέα βαριά ήττα και απομάκρυνση Ματάισεν

Με νέο τεχνικό πλέον στον πάγκο της η ΑΕΛ υποδέχεται τον Ατρόμητο με στόχο τη νίκη και μια νέα αρχή. Αντ αυτού τα άσχημα σημάδια έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους σε ένα παιχνίδι που μάλιστα η αθηναϊκή ομάδα και καλύτερη της ΑΕΛ ήταν, αλλά και αδικήθηκε καθώς δεν μέτρησε κανονικό γκολ. Το τελικό 0-0 κράτησε μεν την ΑΕΛ αήττητη στο AEL FC ARENA, όμως παράλληλα την κράτησε και στο μηδέν από νίκες και ψυχολογία.

Δείτε το video από την λευκή ισοπαλία με τον Ατρόμητο ΕΔΩ

Επόμενη αγωνιστική, νέο εκτός έδρας παιχνίδι στην πρωτεύουσα απέναντι στον πολύ καλό και φέτος Πανιώνιο. Μια ακόμα κακή εμφάνιση και ακόμα μια βαριά ήττα, αυτή τη φορά με 4-1 με την αγωνία και τον προβληματισμό να είναι στοιχεία φανερά σε όλους. Μπορεί ο Ιστορικός να προηγήθηκε με γκολ του Λάμπρου που κατέβασε τη μπάλα με το χέρι, ωστόσο η ΑΕΛ ήταν πολύ κακή με τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου να κάνουν πάρτι. Για την ιστορία Γεσίλ, Σπιριντόνοβιτς και Μασούρας τα γκολ των Αθηναίων, πριν μειώσουν οι Λαρισαίοι στο τελικό 4-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν.

Η νέα αυτή ήττα έφερε και την απομάκρυνση του Βέλγου προπονητή Ματάισεν με την ΠΑΕ ΑΕΛ να ανακοινώνει την επιστροφή του Ηλία Φυντάνη ως προσωρινού προπονητή. Ο κ. Φυντάνης, που έγινε μόνιμος μετά, είχε παραιτηθεί από την θέση του βοηθού προπονητή και τεχνικού διευθυντή που κατείχε λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος λόγω διαφωνιών με τον κ. Πάους.

Δείτε το video της βαριάς ήττας στη Νέα Σμύρνη ΕΔΩ

Θετικό ξεκίνημα Φυντάνη, «χειρουργείο» στη Λεωφόρο

Η ψυχολογία στις τάξεις των «βυσσινί» ήταν υπό του μηδενός και ενώ χρόνος για δάκρυα δεν υπήρχε καθώς για την ΑΕΛ ακολουθούσε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ στο θεσσαλικό κάμπο. Ένας ΠΑΟΚ που ήρθε στη Λάρισα ως επίδοξος πρωταθλητής και με στόχο τη νίκη.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Μάτος και όλα έδειχναν επικράτηση τους. Όμως η ΑΕΛ δεν παράτησε επ ουδενί το παιχνίδι και διεκδίκησε την ισοφάριση μέχρι τέλους με την δικαίωση να έρχεται στο 89' με το τέρμα του Κρίσμαν.

Ένα αποτέλεσμα που το χρειαζόταν πάρα πολύ η ΑΕΛ καθώς για αυτήν ήταν μια τονωτική ένεση ενόψει της δύσκολης συνέχειας και κόντρα σε μια ομάδα η οποία διεκδικεί μετά από αρκετά χρόνια σοβαρά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Δείτε το video από την ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ ΕΔΩ

Θα ακολουθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων, ενώ με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση η ΑΕΛ θα ταξίδευε για τέταρτη διαδοχική φορά στην Αθήνα. Αντίπαλος των «βυσσινί» αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, ένας Παναθηναϊκός που έδινε και δίνει μάχη επιβίωσης λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν αυτόν τον τεράστιο σύλλογο.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδιναν ελπίδες στην ΑΕΛ για κάτι καλό, όμως στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της θεσσαλικής ομάδας έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στο «τριφύλλι» που θα χρειαστεί ένα εύστοχο πέναλτι του Βιγιαφάνιες για να πάρει το προβάδισμα. Η ΑΕΛ θα βγει μπροστά θα φτάσει στο 1-1 με τον Περόνε, που έσπασε και το μηδέν παθητικό των «πράσινων» που κρατούσε από τον Ιανουάριο.

Στο 90' θα γίνει η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στις τάξεις της ΑΕΛ όταν εντελώς λανθασμένα ο επόπτης Καραβασίλης θα ακυρώσει πεντακάθαρο γκολ του Εμάνουελ Περόνε, ένα τέρμα που αν μετρούσε θα γινόταν το 1-2 και μετά πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει το «τριφύλλι» το οποίο έπαιζε και με εννιά παίκτες. Τελικά στην τελευταία φάση του αγώνα ένα σουτ του Χίλιεμαρκ θα λυτρώσει την ομάδα του Ουζουνίδη που θα φτάσει στη νίκη με 2-1.

Δείτε το video του αγώνα της Λεωφόρου ΕΔΩ

Πρώτες νίκες με Πλατανιά και Λεβαδειακό, βαθμός στη Κέρκυρα

Η ΑΕΛ βρισκόμενη στην τελευταία θέση με μόλις τρεις βαθμούς ήθελε μόνο τη νίκη στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή. Ο Πλατανιάς ήταν ιδανικός για αυτό καθώς την φετινή χρονιά παραπαίει και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει το μοιραίο ήτοι τον υποβιβασμό.

Οι «βυσσινί» τα κατάφεραν και έφτασαν στη νίκη με 1-0 έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τον σκόρερ Κρίσμαν και τον τερματοφύλακα Μπόζοβιτς που δήλωσε «παρών» σε κάθε επικίνδυνη φάση της ομάδας του Γιώργου Παράσχου. Ήταν η πρώτη νίκη και παράλληλα η απαρχή της αντεπίθεσης της ΑΕΛ.

Δείτε το video της νίκης στα Χανιά ΕΔΩ

Πλέον μετά τη νίκη στα Περιβόλια η ΑΕΛ έψαχνε και την πρώτη της στο AEL FC ARENA. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» η ΑΕΛ είπε το δικό της «όχι» στον αήττητο Λεβαδειακό που ήθελε θετικό αποτέλεσμα και στον θεσσαλικό κάμπο. Σε ένα ματς για γερά νεύρα ακατάλληλο για καρδιακούς η ΑΕΛ με τέρμα του Θωμά Ναζλίδη στην τελευταία φάση της αναμέτρησης έφτασε στη νίκη απέναντι στους Βοιωτούς με 1-0 με τα πανηγύρια να δίνουν και να παίρνουν από όλους στο AEL FC ARENA.

Δείτε το video της συγκλονιστικής νίκης με τον Λεβαδειακό ΕΔΩ

Το τρένο πλέον είχε μπει στον σωστό δρόμο, αυτό των καλών εμφανίσεων και των θετικών αποτελεσμάτων και έτσι άπαντες στο λαρισινό στρατόπεδο αισιοδοξούσαν ότι και στην Κέρκυρα θα ερχόταν το θετικό αποτέλεσμα. Πράγματι η ΑΕΛ απέδρασε από το νησί των Φαιάκων με τον βαθμό της ισοπαλίας στο τελικό 1-1, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε φύγει και με το τρίποντο από το Ιόνιο. Ο Κρίσμαν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τους Φαίακες να ισοφαρίζουν με εκτέλεση πέναλτι του Γκόμες.

Δείτε το video της ισοπαλίας στην Κέρκυρα ΕΔΩ

Γκραν γκινιόλ με Απόλλωνα, ήττα στο Αγρίνιο

Το πρωτάθλημα διεκόπη για τις υποχρέωσεις των εθνικών ομάδων και η επιστροφή έβρισκε την ΑΕΛ να αντιμετωπίζει στο AEL FC ARENA τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα παιχνίδι δύσκολο, όπως όλα εξάλλου, αλλά και πονηρό καθώς και η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν σε καλό φεγγάρι και έψαχνε και εκείνη βαθμούς στη Λάρισα.

Σε ένα παιχνίδι γκραν γκινιόλ ένα τέρμα του Μίλος Ντέλετιτς τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΛ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με τους «βυσσινί» να το διατηρούν μέχρι τέλους και να φτάνουν τους 13 βαθμούς που ήταν βαθιά βαθμολογική ανάσα για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Δείτε το video της νίκης με τον Απόλλωνα ΕΔΩ

Η ΑΕΛ πλέον είχε πάρει ψυχολογία και έψαχνε και στο Αγρίνιο ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναιτωλικό που έδινε κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον του καθώς βρισκόταν στην προτελευταία θέση. Τελικά η ομάδα του Χάβου νίκησε 3-1 παίρνοντας βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια.

Ο Μοράρ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12' με τον Μάζουρεκ να πετυχαίνει το 2-0, τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο ημίωρο. Οι «βυσσινί» μείωσαν σε 2-1 στο 49' με τον Λεοζίνιο, έψαξαν το 2-2 χωρίς όμως αποτέλεσμα, για να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-1 ο Ρόσα.

Δείτε το video από το ματς στο Αγρίνιο ΕΔΩ

Τύ«Χ»η με ΠΑΣ, αλά Λεβαδειακό με Ξάνθη, τρίποντο στη Λαμία

Με προίκα 13 βαθμούς η ΑΕΛ έμπαινε στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου και τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη στο AEL FC ARENA και Λαμία στην Στερεά Ελλάδα.

Εν αρχή το ματς με τους Ηπειρώτες στη Λάρισα με την ΑΕΛ να ξεκινάει δυναμικά το παιχνίδι και να προηγείται με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ναζλίδη, όμως στη συνέχεια να στέκεται τυχερή απέναντι στον «Άγιαξ» της Ηπείρου που ισοφάρισε με τον Κόντε και έχασε ευκαιρίες να φύγει νικητής από τη Λάρισα.

Δείτε το video με την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ΕΔΩ

Τελευταίο παιχνίδι για την ΑΕΛ στο AEL FC ARENA για τον πρώτο γύρο με αντίπαλο την Ξάνθη στο δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Ηλία Φυντάνη.

Οι «βυσσινί» έπαιξαν όπως ακριβώς έπρεπε, γλίτωσαν το 0-1 στο δοκάρι της Ξάνθης και χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή όταν όλα έδειχναν ισοπαλία. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, όπως ακριβώς και με το Λεβαδειακό η ΑΕΛ έφτασε στο γκολ και στη νίκη με 1-0 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Σάντι Κρίσμαν.

Τον Santa Sandi όπως τον ...βαφτίσαμε στο athleticlarissa παρομοιάζοντας τον με τον Άγιο Βασίλη (Santa Claus) που έρχεται με τα δώρα την Πρωτοχρονιά, όπως ακριβώς και τα γκολ του 28χρονου επιθετικού που όλα έχουν φέρει βαθμό ή βαθμούς στην Βασίλισσα του Κάμπου. Η ΑΕΛ έφτασε τους 17 βαθμούς και έψαχνε ιδανικό φινάλε στη Λαμία.

Δείτε το γκολ της νίκης με την Ξάνθη ΕΔΩ

Πλέον ποιος την έπιανε την ΑΕΛ. Ο καλπασμός των «βυσσινί» συνεχίστηκε και στη Λαμία απέναντι στην αήττητη στην φυσική της έδρα ομάδα της Λαμίας την οποία η ΑΕΛ κέρδισε με 2-0.

Ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ είχε καθαρίσει από το ημίχρονο με τα τέρματα του Μίλος Ντέλετιτς αρχικά στο 18' και εν συνεχεία στο 32' με το τελικό 0-2 να φέρνει τους «βυσσινί» στην έβδομη θέση και τους 20 βαθμούς.

Δείτε το video της νίκης στη Λαμία ΕΔΩ

Κάπου εδώ το αφιέρωμα στην πορεία της ΑΕΛ στο πρώτο γύρο τελειώνει. Η ΑΕΛ πέτυχε τον σκοπό της να μπει με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στον δεύτερο γύρο και σίγουρα οι 20 βαθμοί είναι μια πάρα πολύ καλή συγκομιδή. Πλέον τα πρώτα παιχνίδια του πρώτου γύρου θα δείξουν πολλά σχετικά με το αν η ΑΕΛ μπορεί το κάτι παραπάνω πέραν από ένα καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία, γιατί πλέον κίνδυνος υποβιβασμού δεν τίθεται επ ουδενί.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ