Βαθμολογία

Με όπλο την άμυνα στο ARENA

Ολοκληρωμένο είναι πλέον εδώ και μια εβδομάδα το πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Super League με την ΑΕΛ να φιγουράρει στην έβδομη θέση με 20 βαθμούς.

Συγκομιδή αρκετά ικανοποιητική για τους «βυσσινί» στα πρώτα δεκαπέντε παιχνίδια, με την ΑΕΛ να δείχνει ότι έχει ξεμπλέξει με όποια τυχόν σενάρια υπήρχαν στην αρχή για παραμονή καθώς πλέον και με δεδομένο το +9 από την ζώνη του υποβιβασμού οι Λαρισαίοι θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν».

Από τους 20 βαθμούς οι περισσότεροι έχουν έρθει στο AEL FC ARENA, 13 κερδισμένοι βαθμοί εκεί που μεταφράζονται σε τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με την ΑΕΛ να είναι αήττητη στον θεσσαλικό κάμπο. Όπλο της ομάδας είναι η άμυνα της καθώς έχει δεχθεί μόλις τρία τέρματα στα εφτά παιχνίδια.

Τα μόλις τρία γκολ παθητικό φέρνουν τους «βυσσινί» να έχουν, μαζί με τον Παναθηναϊκό, την δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος, πίσω από τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο που έχουν δεχθεί δυο τέρματα στις έδρες τους και έχουν τις καλύτερες εντός έδρας άμυνες.

Την εστία της ΑΕΛ έχουν παραβιάσει μόλις τρεις ομάδες, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα παιχνίδια μάλιστα στα οποία η ΑΕΛ δεν κέρδισε και τα οποία ολοκληρώθηκαν όλα 1-1. Μάλιστα από τα τρία τέρματα το ένα, αυτό των Αρκάδων, έχει σημειωθεί με πέναλτι, εκεί που η λογική δηλαδή δείχνει τέρμα.

Από την παραπάνω παράγραφο αποδεικνύεται επίσης το γεγονός ότι η ΑΕΛ σε παιχνίδι που δεν δέχεται γκολ κερδίζει, με εξαίρεση το 0-0 με τον Ατρόμητο. Και στις τρεις νίκες στην έδρα της η ΑΕΛ δεν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται κάτι που είχε συμβεί και πέρσι στις τελευταίες νίκες με Παναιτωλικό και Ξάνθη.

Για την ιστορία ο Πάμπλο Μάσα του Αστέρα έχει σκοράρει το ένα τέρμα, ο Λέο Μάτος του ΠΑΟΚ το δεύτερο, ενώ το τρίτο τέρμα έχει επιτευχθεί από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Πέδρο Κόντε, τον μόνιμο killer του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ