Βαθμολογία

Κρίθηκε από τα 11 βήματα, Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-0 (PICS)

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε σήμερα (23/12) η κ-20 της ΑΕΛ από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πειραϊκής ομάδας στου Ρέντη για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική.

Η ομάδα του Μίλτου Ζιάκα στεκόταν καλά στην αναμέτρηση μέχρι την στιγμή που δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό, σε χέρι του Νούσιου, φάση που έφερε και την αποβολή του παίκτη της ΑΕΛ με τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Το κομβικό δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών από ολέθριο λάθος της άμυνας των «βυσσινί» στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έγγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους, με την επανάληψη να περιέχει δυο δοκάρια του Ολυμπιακού και την μοναδική απειλητική φάση της ΑΕΛ με τον Γκαλγκανόπουλο.

Η ΑΕΛ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και κρατούσε τον Ολυμπιακό μακριά από τα καρέ της, μέχρι την στιγμή του 15' όταν και οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Πιο συγκεκριμένα ο Χατζηιωαννίδης έκανε σουτ με την μπάλα να καταλήγει στον Βοΐλη που έκανε νέο σουτ με τον Νούσιο να διώχνει πάνω στη γραμμή με το χέρι και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την απευθείας κόκκινη στον παίκτη των «βυσσινί». Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βάρκας που έκανε το 1-0.

Το 1-0 και ο παίκτης παραπάνω έλυσαν τα πόδια των παικτών του Βασίλη Βούζα και στο 26' απείλησαν όταν ο Βοΐλης εκτέλεσε κόρνερ με τον Ράμα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 33' ύστερα από ωραίο συνδυασμό ο Χατζηιωαννίδης από αριστερά γύρισε στον Βοΐλη που έκανε το σουτ με την μπάλα να φτάνει στον Βάρκα που έπιασε ωραία κεφαλιά όμως ο Σαφαρίκας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου στο 44' ένα τραγικό λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ έδωσε την δυνατότητα στον Βοΐλη να πετύχει με κοντινό σουτ το 2-0 και ουσιαστικά να «καθαρίσει» το παιχνίδι για την ομάδα του.

Στην επανάληψη και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κωστανάσιος έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα η μοναδική στιγμή που απείλησε η ΑΕΛ με το σουτ του Γκαλγκανόπουλου, που είχε περάσει λίγο πριν στο ματς, να διώχνει ο Σκαφίδας.

Στο 63', στην αμέσως επόμενη δηλαδή επίθεση του Ολυμπιακού, ο Βοΐλης είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι, ενώ το παιχνίδι έκλεισε με δεύτερο δοκάρι για τους Πειραιώτες με τον Χατζηιωαννίδη να βγάζει την σέντρα και τον Χονδρουδάκη να σημαδεύει με σουτ το οριζόντιο της εστίας του Σαφαρίκα.

Τελευταίο παιχνίδι λοιπόν για την κ-20 μέσα στο 2017, σε ένα παιχνίδι που είχε και πολλές απουσίες, ενώ απομένει ακόμα ένα ματς για τον πρώτο γύρο, αυτό κόντρα στον Πλατανιά στα Χανιά, ανήμερα των Φώτων για την εξ αναβολής 8η αγωνιστική.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Σκαφίδας, Πανάγου (70' Ζιάκας), Κουγιός, Αγιώτης, Ράμα, Πέιος (59' Χονδρουδάκης), Κωστανάσιος, Τσερκώνης, Βάρκας (64' Τσιριγώτης), Χατζηιωαννίδης, Βοΐλης.

ΑΕΛ (Μίλτος Ζιάκας): Σαφαρίκας, Καραλής, Τάρτας, Καραθάνος, Γαλεάδης, Πλατάνας (64' Καραμπίνας), Νούσιος, Κυρμιτζής, Σάλταρης (57' Γκαλγκανόπουλος), Βαφειάδης, Μπιγκάνος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ