Βαθμολογία

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση του Ελληνικού υπεγράφη, την Παρασκευή (22/12), στο Μέγαρο Μαξίμου. Το σχέδιο υπέγραψαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Την εισήγηση του σχεδίου έκανε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε πως «στο προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές». Το σχέδιο θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση. Πηγές του ΣΚΑΙ αναφέρουν πως δεν πρόκειται να εγκριθεί πριν από τον Μάρτιο.

«Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς και οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο. Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ξεπεράσαμε δύσκολα εμπόδια και προχωράμε. Μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα και έως το τέλος του 2018 θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Μια εμβληματική επένδυση ξεκινάει και δε θα μείνει μόνη», πρόσθεσε.