Βαθμολογία

Αποκαλύψεις από Τσαγκάρη

Στα «καυτά» θέματα που απασχολούν τον ΑΟ Χαλκίς απάντησε ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα dinataathlitika.gr ο πρώην ισχυρός άνδρας της Χαλκίδας μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα εμπόδια που συνάντησε η ομάδα του στην προσπάθεια που έκανε για άνοδο, τη βοήθεια που περίμενε, αλλά δεν ήρθε, καθώς και για τον κόσμο του ΑΟΧ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι έγινε με την εγγυητική; Γιατί ανακοινώσατε πως βάλατε τα 300.000 ευρώ, κάτι που τελικά αποδείχθηκε πως δεν έγινε; Γιατί βγήκατε και το είπατε στα Social Media (Facebook); Τι θέλατε να αποδείξετε με αυτό;
«Επειδή ήμασταν σίγουροι για την εγγυητική απ΄ τους επενδυτές είπαμε πως είμαστε εντάξει και ότι την βάλαμε. Αν δει κανείς αυτό που ανάρτησα εκείνη την εποχή στο facebook, γράφω «οι χορηγοί είναι δίπλα μας». Δηλαδή είναι αυτονόητο ότι δεν θα τα έβαζα εγώ τα χρήματα. Δεν μπορώ να τα βάλω εγώ τα χρήματα. Και να τα είχα αυτά τα χρήματα, δεν θα μπορούσα να τα βάλω.
Αν εμφάνιζα 300 χιλ. σαν ερασιτεχνικό σωματείο θα μας πηγαίνανε φυλακή. Είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δηλαδή παίζουμε για να αναδείξουμε το άθλημα. Πως λοιπόν θα τα δικαιολογούσαμε τα 300 χιλ.; Εκτός αν προέρχονταν από χρήματα επενδυτών, που ήταν και αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε. Οι επενδυτές που τελικά έκαναν πίσω, είχαν τον τρόπο να δικαιολογήσουν τα χρήματα, εφόσον τα έβαζαν.
Εγώ είμαι ένας συνταξιούχος απόστρατος και δεν έχω το δικαίωμα να βάλω αυτά τα λεφτά, καταρχήν λόγω του «πόθεν έσχες». Και γι΄ αυτό δεν μπορώ να κάνω ούτε ΠΑΕ. Πρέπει να έρθει κάποιος άνθρωπος ο οποίος να είναι επενδυτής. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι επενδυτές ενδιαφέρονταν για να φτιάξουν γήπεδο στην ομάδα. Είχα έρθει μάλιστα σε επαφή με κάποιους ανθρώπους της Ανθηδώνας και είχε βρεθεί έκταση για να γίνει το γήπεδο.
Και δεν μ΄ αρέσει αυτό που λένε κάποιοι φίλαθλοι -σε εισαγωγικά- «δεν μ΄ ενδιαφέρει, πρόεδρος είναι να κόψει το λαιμό του να βρει 300 χιλ. μετρητά». Μπορώ εγώ να βάλω αυτά τα λεφτά; Ας έρθουν εκείνοι να τα βάλουν. Και αν ήξερα εγώ ότι αυτοί οι επενδυτές θα κάνανε πίσω στο θέμα της εγγύησης, θα πήγαινα την ομάδα σε γενική συνέλευση και θα τους έθετα όλους προ των ευθυνών τους θα τους έλεγα «παιδιά μας ζητάνε 300 χιλ. ευρώ». Αλλά είπαμε οι επενδυτές έκαναν πίσω δύο μέρες πριν το τέλος της προθεσμίας και έτσι δεν είχαμε χρονικά περιθώρια.
Η τράπεζα είχε σταματήσει όλες τις άλλες συναλλαγές και η διευθύντρια και άλλα δύο στελέχη της τράπεζας έτρεχαν για να κάνουμε την αίτηση της εγγυητικής. Και εστώ ότι τα είχαμε βάλει αυτά τα 300 χιλ. όπως ο Καραϊσκάκης και η Δόξα Δράμας, που όπως έμαθα απ΄ τον πρόεδρο του Καραϊσκάκη δεινοπάθησαν να τα μαζέψουν και τώρα κοιτάνε πως θα τα πάρουν πίσω. Και για μένα καλά κάνανε οι επενδυτές και έκαναν πίσω, γιατί πιθάνον να έχαναν τα λεφτά τους».

Όσες ομάδες κατέθεσαν τα χρήματα, ανέβηκαν τελικά απευθείας στη Football League. Τι έχετε να πείτε τελικά γι αυτό στον φίλαθλο κόσμο του ΑΟΧ και σε μία ολόκληρη πόλη που ήθελε τόσο πολύ τον ΑΟΧ στη Football League;
«"Κοροϊδέψαμε" τον κόσμο γιατί μας κορόιδεψαν. Είχαμε επίσημες εγγυήσεις μας έστειλαν τον νόμο, ότι θα είμαστε στην Β΄ Εθνική. Μας έστειλε επίσημο έγγραφο η διοργανώτρια αρχή στην ΕΠΣΕ, που μας το έστειλε με φαξ, ότι οι δευτεραθλητές ανεβαίνουν στην Β΄ Εθνική. Πανηγυρίζαμε και αγκαλιαζόμασταν όλοι μέσα στο ΔΣ. Ήταν μια απόφαση του κράτους που την πήραν και την πέταξαν στα σκουπίδια».

Για ποιον λόγο στον αγώνα με τον ΠΑΟ Βάρδας, βγάλατε αυτοκίνητο με ντουντούκα που "βαφτίσατε" τον αγώνα της 28ης αγωνιστικής σε μπαράζ ανόδου στη Football League;
«Σ΄ ότι αφορά το παιχνίδι με την Βάρδα που ρωτάνε οι φίλαθλοι και την ντουντούκα, είχε γίνει λάθος απ΄ τον άνθρωπο που έφτιαξε αυτό το σποτ. Και αν το παρούμε και αλλιώς, εμείς ήμασταν σίγουροι πως θα ήταν αγώνας μπαράζ καταλυτικός για την ομάδα μας. Γιατί μας λέγανε από την ΕΠΟ και την πολιτεία ότι η δεύτερη θέση θα οδηγούσε σίγουρα σε άνοδο. Σε εισαγωγικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αγώνας μπαράζ. Είχαμε εγγυήσεις, είχαν στείλει έγγραφο στην ΕΠΣΕ, ότι «κύριοι οι δευτεραθλητές είναι στην Β΄ Εθνική» και πανηγυρίζαμε κιόλας. Και ευχαριστούσαμε τους ανθρώπους της ΕΠΟ, που επιτέλους θα μπαίνανε υγιείς ομάδες στην Β΄ Εθνική. Διαφορετικά γιατί εμείς να πριμοδοτήσουμε την δεύτερη θέση και να δώσουμε λεφτά στους παίχτες; Εγώ σαν πρόεδρος πήγα στ΄ αποδυτήρια και ζήτησα απ΄ τους παίχτες την δεύτερη θέση και τους ανακοίνωσα ότι την πριμοδοτώ, το έκανα γιατί είχα πάρει τις εγγυήσεις της πολιτείας. Και ξαφνικά κατάλαβα ότι άλλαξαν τα πάντα. Και είδαμε τι έγινε για να ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής».

Είχατε αναφέρει ότι θα έχετε την υποστήριξη των υπουργών της Εύβοιας. Εκτός ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, ψήφισαν και υπέρ ώστε να διαγραφούν τα χρέη της Παναχαϊκής. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;
«Είναι το παράπονο μου, ότι θα ανεβαίναμε κατευθείαν στην Β΄ Εθνική, αν δεν υπήρχε η τροπολογία για την Παναχαϊκή. Σκεφτήκαμε να πάμε στα δικαστήρια και μας είπαν ότι είναι πολιτική απόφαση για την Παναχαϊκή και δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει τίποτα. Όπως κόβουν τις συντάξεις αντισυνταγματικά, έτσι και η τροπολογία για την Παναχαϊκή ήταν αντισυνταγματική. Χάρισαν χρέη σε μια ομάδα που δεν έπρεπε. Ήρθα σε επαφή με όλους τους βουλευτές, αλλά δεν έγινε τίποτα. Μπορούσαν την Χαλκίδα να την πάνε "τρένο". Να πάνε στον Βασιλειάδη και στον Καμμένο και να τους πούνε να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλιώς θα παραιτηθούν. Οι βουλευτές στην Πατρά ήταν πιο μάγκες; Γιατί να μπούμε σε μια περιπέτεια;
Γι΄ αυτό το βασικό για μένα δεν είναι η εγγυητική. Το ζητούμενο είναι το ότι οι βουλευτές του νόμου πήγαν και ψήφισαν μια παράνομη τροπολογία υπέρ της Παναχαϊκής. Και όταν εμείς τους ενημερώσαμε ότι αυτό είναι σε βάρος της Χαλκίδας δεν έθεσαν βέτο, όπως τους ζητήσαμε. Οι αντίστοιχοι βουλευτές της Πάτρας είχαν πει στον πρωθυπουργό ότι θα παραιτηθούν αν δεν πέρναγε η τροπολογία. Αν δεν είχε γίνει αυτό στην θέση της Πάτρας θα ήμασταν εμείς. Και κακώς κάποια στιγμή τους ευχαρίστησα τους βουλευτές κάποια στιγμή. Έχουμε δύο υπουργούς και έπρεπε να πουν στον Βασιλειάδη απλά να εφαρμοστεί ο νόμος, πολύ απλά. Μια ομάδα που χρωστάει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ γιατί να είναι αυτή στην Β΄ Εθνική και όχι η Χαλκίδα, που μετά από τόσα χρόνια δεν οφείλει ουτέ ένα ευρώ. Έχουνε μεγάλη ευθύνη οι βουλευτές. Θα μπορούσαν να ζητήσουν απ΄ τον Βασιλείαδη ότι εφόσον θέλει να ανεβάσει οπωσδήποτε η Παναχαϊκή, να υποσχεθεί και να εγγυηθεί πως θα ανέβει και η Χαλκίδα. Εδώ στην Χαλκίδα δεν ενδιαφέρεται κανείς για την ομάδα. Σας πληροφορώ ότι οι άνθρωποι που μου είχαν υποσχεθεί και μας είχαν υποσχεθεί όταν τους χτυπήσαμε την πόρτα. Είτε λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση, είτε λέγονται επιχειρηματίες, είτε λέγεται περιφέρεια, είτε λέγεται βουλευτές μου λένε «τι θέλεις και ασχολείσαι». Όταν το ακούς αυτό σου "πέφτουν" τα αυτιά κάτω και γι΄ αυτό δεν ξέρω αν θα συνεχίσω στο μέλλον. Πέρα από κάποιες προσωπικές φιλίες και 2-3 άτομα, δεν ενδιαφέρεται κανένας. Καλέσαμε ανθρώπους να μας στηρίξουν και να πλαισιώσουν το διοικητικό συμβούλιο και εκείνοι άρχισαν τις επιστημονικές θεωρίες και έκαναν πίσω. Δεν τους ζητήσαμε λεφτά. Την εμπειρία τους θέλαμε. Να μην ξανακάνουμε λάθη που έγιναν στο παρελθόν από εκείνους και από εμάς και να κάτσουμε όλοι μαζί σ΄ ένα τραπέζι».

Αναφέρατε πως αν χρειαστεί θα βάλετε και 1.000.000 ευρώ για τον ΑΟ Χαλκίς ώστε να πάει και να συμμετάσχει στη Football League. Με ποιο σκεπτικό αναφέρατε αυτά τα χρήματα;
«Είχαμε εγγυήσεις ότι οι επενδυτές θα έβαζαν 1.000.000 ευρώ στο λογαριασμό της ομάδας «κλειδωμένα» για να πληρώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις στην Β΄ Εθνική: παίχτες, προπονητές, ΙΚΑ, εφορία. Μου είχαν πει επίσης πως με ήθελαν πρόεδρο στην ομάδα στην Β΄ Εθνική».

Αναφέρατε ότι οι χορηγοί είναι δίπλα σας. Ποια στάση των χορηγών στη εγγυητική; Ποιο προθυμοποιήθηκαν να βάλουν χρήματα και ποιοι όχι;
«Υπήρχαν οι υποσχέσεις ότι θα ΄ρθουν κάποιοι άνθρωποι να επενδύσουν στη Χαλκίδα. Μόλις μας είπαν για την εγγυητική, κάναμε ένα διοικητικό συμβούλιο και είπαμε ότι θα τα βάλουμε τα λεφτά. Ρωτάω λοιπόν τους ανθρώπους και πήρα τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα βάλουν τα χρήματα για την εγγυητική. Φέραμε τον Καραμάνο απ΄ τις διακοπές, βοήθησε πολύ ο Αναστασιάδης που είναι στο γραφείο τύπου και όλοι μαζί τρέξαμε για τα διαδικαστικά. Η τράπεζα Πειραιώς μας εξυπηρέτησε πολύ γρήγορα και πήγα και υπέγραψα τα σχετικά έγγραφα και παρότι είχα κάποια προσωπικά θέματα, κάθε μέρα πηγαινοερχόμουνα στην Αθήνα.
Όταν σου εγγυάται κάποιος και σου λέει «Γιώργο πήγαινε υπέγραψε γιατί πρέπει να ανοίξουμε άλλο λογαριασμό», το θεώρησα βέβαιο για τα χρήματα της εγγυητικής. Πήγα και υπέγραψα στην τράπεζα Πειραιώς. Δυο μέρες πριν λήξει η εγγυητική και θεωρούσα ότι όλα τα πράγματα είναι εντάξει, ξαφνικά μας ενημερώνουν οι επενδυτές από την Βόρειο Ελλάδα και απ΄ το εξωτερικό και απ΄ την Χαλκίδα, ότι κάνουν πίσω στο θέμα της εγγυητικής. Εγώ έμεινα άναυδος και είπα «πως γίνεται να κάνετε πίσω;». Αφού κάναμε με τόσο σιγουριά όλη την διαδικασία. Ο Νίκος Κακαβάς είχε κάνει δημόσια δήλωση γι΄ αυτό. Όλοι είχαμε βγει έξω και πανηγυρίζαμε. Και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν γίνεται να επενδύσουμε σε μια Β΄ Εθνική που είναι βρώμικη. Εγώ λοιπόν πήρα το "κλειδί" και "άνοιξα" την πόρτα της Β΄ Εθνικής, έστω και μ΄ αυτόν τον τρόπο τον παράνομο που ήταν το θέμα της εγγυητικής και τους έδωσα αυτό το "κλειδί" και τους είπα «περάστε μέσα». Τελευταία στιγμή όμως οι επενδυτές το "γύρισαν". Για μένα εκ των υστέρων που κρίνω και βλέπω τι γίνεται, χίλιες φορές καλύτερα που οι άνθρωποι δεν έβαλαν τα λεφτά τους».

Σου περνάει απ΄ το μυαλό ότι πιθανόν κάποιοι να είπαν στους επενδυτές να κάνουν πίσω;
«Δεν το ξέρω αν κάποιοι τους είπαν να κάνουν πίσω. Τό χέρι μου στην "φωτιά" δεν το βάζω. Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Γι΄ αυτό πλέον πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να είναι σε χέρια μόνο επιχειρηματιών απ΄ την πόλη και όχι σε "ξένα χέρια"».

Ποια ήταν η αντιμετώπιση σας από την ΕΠΟ; Τι υποσχέσεις είχατε λάβει από εκεί;
«Εγώ ήμουν αυτός που έκανα όλες τις ενέργειες και όλες τις προσπάθειες για να ανεβάσω εγώ αποκλειστικά, όταν ήμουν πρόεδρος (τώρα είναι ο κ. Αναγνωστάκης), για ν΄ ανέβει η ομάδα στην Β΄ Εθνική. Ήρθα σε επικοινωνία μ΄ ανθρώπους του ποδοσφαίρου, της ΕΠΟ. Μας έστειλαν χαρτιά όπου μας έλεγαν ότι οι δευτεραθλητές των ομίλων της Γ΄ Εθνικής ανεβαίνουν. Έκανα μεγάλο αγώνα, έταξα πριμ για την δεύτερη θέση και όχι μόνο. Και το έκανα μόνο εγώ, με δικά μου χρήματα. Αν εφαρμοζόταν ο νόμος όπως μας είχαν πει οι άνθρωποι της ΕΠΟ θα ήμασταν στην Β΄ Εθνική.
Εγώ λοιπόν όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, με δική μου πρωτοβουλία έκανα ραντεβού με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με τους οποίους συζητήσαμε τα πάντα. Εγώ δεν γνώριζα από ποδόσφαιρο και επαφές, αλλά τις έμαθα. Έμαθα πως λειτουργεί αυτό το ρημάδι το ποδόσφαιρο. Και τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι άμα δεν έχεις χρήμα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε εγγυήσεις ανθρώπων. Αυτό που κυβερνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το χρήμα. Για μένα δεν είναι καθαρό το ποδόσφαιρο. Έζησα πολλά πράγματα. Δεν είχα ζήσει τα διαιτητικά δικαστήρια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήτανε ότι είδα να εφαρμόζεται ο νόμος όπως ήθελε ο καθένας. Δηλαδή πήγαμε να αποδείξουμε το αυτονόητο. Ότι είμαστε καθαρή ομάδα και ότι δικαιούμαστε σύμφωνα με τον καινούργιο ΚΑΠ (κανονισμός ποδοσφαίρου), που μας τον κοινοποίησε η ΕΠΣΕ, να είμαστε στην Β΄ Εθνική. Αργότερα μας τα γύρισαν και άρχισαν να μας λένε ότι χρειάζεται εγγυητική 300 χιλ. μέσα σε 5 μέρες».

Ποια ήταν η αντιμετώπιση σας στο Διαιτητικό Δικαστήριο;
«Στα διαιτητικά δικαστήρια κατάλαβα ότι μας κορόιδευαν όλοι. Έφάρμοζαν εκεί που θέλανε τον καινούργιο ΚΑΠ και αλλού τον παλιό ΚΑΠ. Τις αποφάσεις όταν τις έβγαζαν και τις καθαρογράφαν για να τις πάρουμε μας τις δίνανε αργά για να μην προλάβουμε να κάνουμε τίποτα. Έλεγαν "απορρίπτεται" το τάδε αίτημα. Το σκεπτικό της απόφασης αργούσαν να το βγάλουν. Ακόμη και εβδομάδα. Και κάπως έτσι ενώ το πρωτάθλημα τελείωσε τον Μάιο, φτάσαμε στον Σεπτέμβρη, προσπαθώντας να αποδείξουμε το αυτόνοητο. Εγώ είχα μάθει απ΄ την αστυνομία ότι ο νόμος λέει «αθώος ή ένοχος» ξεκάθαρα, εδώ τους νόμους τους εφαρμόζανε όπως γουστάραν αυτοί. Και τρελάθηκα απ΄ αυτά.
Από την ΕΕΑ μας είπαν ότι αν δεν μας φέρουν οι ομάδες τους φακέλους θα φύγουν και όμως είδαμε πόσο το τράβηξαν
τελικά.
Στα δικαστήρια που έτρεχα ακουγόταν το εξής: Εγώ είχα τον φάκελο μαζί μου για να τον δείξω στους δικαστές ότι η ομάδα μου έχει αυτές τις χορηγίες και το τι έχω κάνει απ΄ την 1η Μαρτίου που ανέλαβα πρόεδρος και τι χρήματα έχουμε στην ομάδα. Και μου λένε «ρε φίλε μην ασχολείσαι, όλοι θέλουνε την Δόξα Δράμας».

Στην ανακοίνωση του, που έκανε στις 14/9, ο δικηγόρος κος Παναγόπουλος αναφέρει ότι έχοντας την οικονομική στήριξη του κου Μπύρου, ανέλαβε την Δόξα Δράμας την ΑΕ Καραϊσκάκης και τον ΑΟ Χαλκίς με ρητή, σαφή και εγγραφή εντολή των Προέδρων τους να προβεί σε κάθε απαιτουμένη ενεργεία κατά των μη αδειοδοτούμενων ΠΑΕ, προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση τους στη Football League. Τελικά λέει ο κος Παναγόπουλος, ότι ο αγώνας του στο Διαιτητικό Δικαστήριο και στην ΕΠΟ στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Τι έχετε να πείτε σε αυτά που λέει ο Δικηγόρος; Αυτή τη στιγμή η ΔΟΞΑ και ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ είναι στη Football League και ο ΑΟ Χαλκίς στη Γ' Εθνική; Πως εννοεί την επιτυχία ο κος Παναγόπουλος και γιατί;
«Οι ομάδες είχαμε πει ότι σαν δευτεραθλητές είχαμε ένα κοινό στόχο και γι΄ αυτό είχαμε βγάλει κοινή ανακοίνωση. Μετά, όταν είδαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αποφασίσαμε και βάλαμε και δεύτερο κοινό δικηγόρο, τον κ. Πανταζή. Και αν δούμε τις δήλωσεις κάποιων άλλων παραγόντων των άλλων ομάδων, τα "γύρισαν" και αυτοί. Γιατί, είπα, το ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό. Πρέπει να έχει πολύ χρήμα και να καλύπτεις τα πάντα. Ο νόμος λέει ότι οι δευτεραθλητές, εφόσον κάποιοι άλλοι δεν μπορούν, παίρνουν την θέση τους. Έπρεπε απ΄ την αρχή να ζητήσουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να καταθέσουν φακέλους και εφόσον δεν το έκαναν, να πήγαιναν στην θέση τους οι δευτεραθλητές. Αυτό δηλαδή που λέει ο νόμος. Αρχίσαν όμως να τα μπουρδουκλώνουν».

Στην Football League δεν θέλουν υγιείς ομάδες και προτιμούν να κρατούν προβληματικές ομάδες;
«Δεν το ξέρω. Το ποδόσφαιρο αν θέλει η πολιτεία να το καθαρίσει έχει τώρα την μεγαλύτερη ευκαιρία να το κάνει. Ήταν φέτος μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει η Β΄ Εθνική. Πιστεύω ότι κάποιες ομάδες απ΄ την Β΄ Εθνική δεν θα καταφέρουν να βγάλουν την περίοδο, γιατί είναι πολλά τα έξοδα. Με μια εγγυητική που θα βάλεις μπορείς να αγοράσεις παίχτες, να στήσεις εταιρεία και να έχεις πλήρη φάκελο. Αφού όλες οι ομάδες χρωστάνε. Και στο τέλος με τις αποφάσεις που πήρε η πολιτεία και η Football League δικαιωθήκαμε. Απ΄ την άποψη ότι δυσκολεύτηκαν τόσο να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα».

Έχει πάρει λεφτά η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς προκειμένου να βγει απ' το παιχνίδι της ανόδου στην Football League; Ακούγεται στη Χαλκίδα τελευταία ότι η διοίκηση του ΑΟΧ, "τα πηρέ χοντρά" απ' τη Δόξα Δράμας και συγκεκριμένα απ' τον Κο Μπύρο, προκειμένου να βγει από τη μέση. Ποια είναι η αλήθεια τελικά;
«Εγώ κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι γιατί δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ και έχω βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Επειδή πιστεύω στον Θεό δεν θα τολμούσα ποτέ να πουλήσω μία ομάδα για χρήματα που θα έπαιρνα απ΄ τον Μπύρο. Εγώ προσωπικά, σαν Γιώργος Τσαγκάρης, σαν Χαλκίδα, μέσα στον λογαριασμό της ομάδας, δεν υπάρχουν χρήματα απ΄ τον Μπύρο. Αφού ήταν να γίνουν αγώνες μπαράζ χωρίς εγγυητική, χωρίς τίποτα. Γιατί να την "πουλήσω" την ομάδα;
Να μου δώσει χρήματα για ποιο λόγο; Δεν υπήρχε λόγος, δεν υπήρχε τότε θέμα να αποτραβηχτεί από κάπου η Χαλκίδα, ώστε να πάει στην θέση της η Δόξα Δράμας. Γιατί το κουμάντο το έκανε η ΕΠΟ. Εκτός αν ο Μπύρος "έπιασε" τους επενδυτές μου. Αλλά πως να τους "πιάσει"; Τους ήξερε; Και γιατί να λέμε για τον Μπύρο και την Δόξα Δράμας και να μην λέμε για τον Γεωργίου και τον Καραϊσκάκη; Πως είναι δυνατόν να είμαι εγώ πρόεδρος σε μια ομάδα Β΄ Εθνικής και να μου ζητάνε χορηγία οι διοργανωτές; Και εφόσον έδινα την χορηγία δεν θα φρόντιζαν να πήγαινε καλά η ομάδα μου; Θα έπεφτε η ομάδα μου; Εγώ νομίζω πως όχι. Τι πρωτάθλημα είναι αυτό όταν σου ζητάνε να είσαι χορηγός του πρωταθλήματος, όπως έμαθα πως ζήτησαν στον Μπύρο. Και εκείνος το αρνήθηκε και καλά έκανε. Εδώ χαλάσαμε του κόσμου τα λεφτά στα δικαστήρια, μας κράτησαν παράνομα το παράβολο, να τους δίναμε και άλλα; Τον κ. Μπύρο τον έχω συναντήσει, όπως και τους άλλους δύο προέδρους των δευτεραθλητών, δύο φορές. Για να συνεννοηθούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί οι δευτεραθλητές.
Εγώ πλέον πιστεύω ότι και την εγγυητική να καταθέταμε, η Χαλκίδα δεν θα ανέβαινε, σε τελική ανάλυση. Θα τα βάζαμε και κάτι άλλο θα γινότανε και θα βρίσκανε. Αν πηγαίναμε σε αγώνες μπαράζ ή σε ένα μίνι πρωτάθλημα χωρίς εγγυητική, αγωνιστικά η Χαλκίδα θα έβγαινε, γιατί ουσιαστικά τότε οι άλλοι δευτεραθλητές δεν ήταν έτοιμοι, οι περισσότεροι παίχτες τους είχαν φύγει. Και νομίζω επειδή κάποιοι το βλέπανε και το είχαν αντιληφθεί και λειτούργησαν ανάλογα και ξαφνικά άρχισαν να απαιτούν μια εγγυητική να την δώσουμε μέσα σε λίγες μέρες. Πως ένα ερασιτεχνικό σωματείο να βρει 300 χιλ. ευρώ τόσο εύκολα. Αν τα είχε τόσο εύκολα θα ήταν ερασιτεχνικό; Το θέμα με την εγγυητική θεωρώ ότι τέθηκε γιατί φοβήθηκαν την Χαλκίδα αγωνιστικά. Θέλανε προφανώς να ανεβάσουν κάποιες άλλες ομάδες. Η εγγυητική ήταν οι παίχτες που είχαμε αγοράσει και ότι είχαμε έτοιμη την ομάδα, δηλαδή επενδύσαμε εκεί. Το στήσιμο της ομάδας έγινε για να πάιξει στην Β΄ Εθνική και όταν θα μας έδιναν το τελικό «ΟΚ».

Τι έχετε να πείτε σχετικά με τις παρακάτω κατά καιρούς αναφορές σας;
1. «Πήγαν να μου πάρουν την ομάδα».
2. «Δεν θέλω να βγω στη Football League».
«Η ομάδα καταρχήν δεν είναι δικιά μου και δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Όποιος θέλει να πάρει την ομάδα, ας δώσει τις εγγυήσεις και ας την πάρει. Εγώ σαν Γιώργος Τσαγκάρης, ατομικά το λέω, αν με ρωτάγαν να πω την γνώμη μου θα έλεγα όχι για την Football League. Είδαμε τι έγινε το τελευταίο διάστημα. Έχει ξεφτιλιστεί η κατάσταση. Δεν θέλω γιατί βλέπουμε τι γίνεται. Και όχι μόνο αυτό. Φέτος πέφτουν έξι ομάδες. Αν εφαρμοζόταν ο νόμος, ναι να ανέβω και να το παλέψω. Εννοώ μόνο για την φετινή σεζόν, μετά από όσα έγιναν. Θέλαμε άλλη προετοιμασία και να έχουμε κάνει και κάποιες ακόμη μεταγραφικές κινήσεις. Εκτός του ότι τα έργα στο γήπεδο της Χαλκίδας δεν έχουν ολοκληρωθεί και τώρα έχουν ξεκινήσει μετά από μεγάλη καθυστέρηση. Να ανεβαίναμε να παίζαμε σε ποιο γήπεδο; Δεν θα έπαιρνε άδεια το γήπεδο για Football League. Να πηγαίναμε να παίζαμε στο Σχηματάρι, στα Ψαχνά; Και ποιος χορηγός θα δώσει τα χρήματα του για να βλέπει την διαφήμιση του στο Σχηματάρι ή στα Ψαχνά; Γι΄ αυτό είχαμε πει με τους υποψήφιους επενδυτές να βρίσκαμε μια έκταση να φτιάχναμε ένα γήπεδο εκεί, να βάζαμε προβολείς, δύο εξέδρες και να ξεκινήσουμε. Είχαμε φτάσει μέχρι και στον αγροτικό συνεταιρισμό Δροσιάς».

Δηλώσατε πως αποχωρείτε από τη διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς, διότι δεν καταφέρατε να ανεβάσετε την ομάδα στη Football League. Γιατί πιστεύετε ότι δεν το καταφέρατε; Αν ευθύνεται η "αδικία" της ΕΠΟ, ποια είναι η δική σας ευθύνη;
«Έχω μάθει απ΄ τα χρόνια που φόραγα την στολή του αστυνομικού, ότι ο διοικητής φέρει πάντα την ευθύνη. Είπα ότι παραιτούμαι από πρόεδρος και μένω στο ΔΣ γιατί δεν θέλω να διαλύσει η ομάδα. Παραιτήθηκα γιατί δεν το κατάφερε να πάει η ομάδα στην Β΄ Εθνική, ασχέτως αν δεν ήθελαν άλλοι να το καταφέρει. Την ευθύνη την παίρνω εγώ, σαν πρόεδρος. Έτσι έχω μάθει».

Εσείς ανακοινώσατε για ποιον λόγο παραιτηθήκατε. Ο κος Κακαβάς γιατί παραιτήθηκε μαζί σας;
«Έμεινε απλό μέλος και για προσωπικούς λόγους. Ότι έκανε κάνει και τώρα. Απλώς ο κ. Κακαβάς έφυγε απ΄ την θέση του ειδικού γραμματέα γιατί αισθάνθηκε για τον εαυτό του ότι έχει ευθύνη για την Β΄ Εθνική, όπως και ΄γω. Και αυτός έκανε αγώνα, όπως και ο Αναγνωστάκης».

«Ο κος Ελευθεριάδης ζητούσε την παραίτηση σας ώστε να συνεχίσει και τελικά αποχώρησε. Ακούγεται ότι το ίδιο ζήτησε και ο κος Κακαβάς. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;» 
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Τι έγινε στο τελευταίο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ; Πιστεύατε πως ο ΑΟΧ είχε ελπίδες, 5 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής;
«Τότε το πίστευα, αλλά τώρα πια έχω καταλάβει πως ότι και να εκάνε ο ΑΟ Χαλκίς θα γινόταν αυτό που ήθελε η ΕΠΟ και οι άνθρωποι της Football League».

Μεγάλη μερίδα των φιλάθλων της Χαλκίδας, έχει δηλώσει πως θα απέχει από το γήπεδο, μετά το φιάσκο της ανόδου στη Football League. Τι έχετε να πείτε στους φιλάθλους αυτούς, ώστε να μην γυρίσουν την πλάτη φέτος στην ομάδα;
«Καταρχήν και όταν πηγαίναμε για την δεύτερη θέση, εκτός απ΄ τα δύο παιχνίδια που είχε κόσμο με Βάρδα και Παναχαϊκή, σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν είχαμε πάνω από 100 εισιτήρια. Παρότι ήμασταν η μόνη ομάδα αήττητη στην έδρα μας. Και μάλιστα και εκεί οι περισσότεροι που είχαν έρθει ήταν γονείς και παιδιά από σχολεία, που έτρεχε ο Σιγανός και τα μάζευε. Που είναι οι φίλαθλοι της Χαλκίδας; Ποιος να γυρίσει την πλάτη; Η πλάτη είναι γυρισμένη. Εδώ και χρόνια. Γιατί αν ήταν γεμάτο το γήπεδο, δεν θα ήταν η ομάδα έτσι. Γιατί αν είχε το γήπεδο 500 φιλάθλους, επί δέκα ευρώ, είναι πέντε χιλιάδες. Οι διαιτητές μόνο θέλουν ένα χιλιάρικο.
Υπάρχουν φίλαθλοι που αγάπουν την ομάδα και πληρώνουν εισιτήριο, που είναι το πιο φτηνό στην Γ΄ Εθνική (5 ευρώ), ενώ τις κρίσεις και τα βρισίδια τα ακούμε από ανθρώπους που σε μεγάλο ποσοστό δεν πατάνε στο γήπεδο και όταν έρχονται μπαίνουν τσάμπα. Οι υγιείς φίλαθλοι έχουν κάθε δικαίωμα να μας κρίνουν και τους σεβόμαστε».

Ο ΑΟΧ αγωνίζεται τελικά και φέτος στη Γ' Εθνική. Τι έχετε να πείτε για την ομάδα; Ποια πιστεύετε πως θα είναι η πορεία της και ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια;
«Για το μέλλον της Χαλκίδας είχαμε πει ότι μέχρι τις 15/10 να έρθει όποιος ενδιαφέρεται και να αναλάβει την ομάδα και να παραιτηθούμε αν χρειαστεί. Σε γενική συνέλευση δεν θεωρώ ότι θα είχε νόημα να πάω την ομάδα. Τι να γίνει εκεί; Να παραιτηθώ και να πάει η ομάδα στο πρωτοδικείο αν στην γενική συνέλευση δεν ενδιαφερθεί κανένας; Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για να βοηθήσει ή και να πάρει την ομάδα στα χέρια του, οπότε και θα είχε νόημα να γίνει γενική συνέλευση, για να γίνουν εκλογές και να προκύψει νέο ΔΣ.
Για να έχει καλή πορεία η ομάδα θα πρέπει να έρθουν κοντά μας όλοι και να μην μας γυρίζουν την πλάτη. Θέλουμε κοντά μας τους φιλάθλους. Με τα λάθη μας, με τις παραξενιές μας. Δεχόμαστε την κριτική, γιατί με αυτήν το ΔΣ γίνεται καλύτερο. Για παράδειγμα κάποιος που βοηθάει την ομάδα και είναι κοντά στο ΔΣ, μίλησε άσχημα στον κ. Μαδαρό που έκανε κριτική. Ήταν λάθος αυτό και πήγε και του ζήτησε συγνώμη, όπως του ζητάω και εγώ προσωπικά. Ο φίλαθλος έχει το δικαίωμα στην κριτική. Δεν πρέπει να μιλάμε πολύ. Πρέπει να δουλεύουμε.
Η ομάδα θέλει την στήριξη για να κυνηγήσει την άνοδο στην Β΄ Εθνική. Δεν μπορεί η ομάδα να έχει στον β΄ γύρο αυτό το μπάτζετ αν δεν πηγαίνεις για Β΄ Εθνική. Αν η ομάδα πηγαίνει για άνοδο τα Χριστούγεννα θα ζητήσω την βοήθεια όλων».

Υπάρχει κάποια καθυστέρηση στις πληρωμές.
Μ«πορεί να οφείλουμε κάποια χρήματα στους παίχτες. Αλλά και οι μεγάλες ομάδες χρωστάνε. Δηλαδή και να χρωστάμε και 1-2 μήνες τι έγινε; Εδώ ο κόσμος πεινάει. Πέρα πάντως από αυτό, δεν μπορώ να εξηγήσω αυτήν την απαξίωση στην ομάδα. Αυτήν την στιγμή η Χαλκίδα στηρίζεται στις χορηγίες του κόσμου, στα χρήματα που φέρνουμε και βάζουμε κάποιοι, στις χορηγίες των καταστημάτων της πόλης με τις ταμπέλες τους, στα εισιτήρια διαρκείας και σ΄ αυτόν τον λίγο κόσμο που έρχεται στο γήπεδο, που κακώς έρχεται λίγος κόσμος. Έπρεπε να στηρίξει, η ομάδα της πόλης του είναι. Βλέπεις και μια απαξίωση απ΄ τον κόσμο. Γιατί; Πέρσι η Χαλκίδα βγήκε δεύτερη, κάνοντας την καλύτερη της πορεία τα τελευταία 30 χρόνια. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Αναρωτήθηκε ο κόσμος γιατί είχε η ομάδα αυτήν την πορεία; Την είχε αυτήν την πορεία με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο.
Θέλουμε οι επιχειρηματίες να μας πλαισιώσουν και όχι να μας κλείνουν τις πόρτες. Αν θέλουν να δουν την Χαλκίδα στην Β΄ Εθνική και Α΄ Εθνική. Άμα δεν βοηθήσουμε εμείς οι Χαλκιδαίοι την ομάδα, δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπορεί οι τοπικοί άρχοντες να πηγαίνουν να βγάζουν φωτογραφίες με το μπάσκετ, το βόλεϊ και στο γήπεδο να μην πατάει κανένας. Και θα πατήσουν όταν θα έχουμε εκλογές. Σε κάθε παιχνίδι έχουμε προσκλήσεις και δεν έχει πατήσει κανένας. Μόνο μια φορά με την Παναχαϊκή».

Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους επιχειρηματίες για να βοηθήσουν την ομάδα;
«Αυτή την στιγμή θετικά έχουν ενδιαφερθεί δύο μεγάλοι επιχειρηματίες της πόλης και το έκαναν επειδή είναι φίλοι. Ο ένας είναι ο Ανέστης Αλιμπινίσης, που μας έδωσε κάποια χρήματα και του κόψαμε όλα τα νόμιμα παραστατικά και τώρα έχουμε μια συνάντηση με τον Κριμάτογλου, ο οποίος και αυτός είναι προσωπικός μου φίλος. Πριν αναλάβει την Χαλκίδα ο κ. Στούπας με είχανε καλέσει σε ένα διοικητικό συμβούλιο για να βοηθήσουμε την ομάδα. Όταν πήγα, είδα επιχειρηματίες της πόλης και τους λέω ότι «πάνω στο τραπέζι βάζω τόσα χρήματα και θα φέρω και κάποιους χορηγούς που είναι προσωπικοί μου φίλοι». Κοίταγε ο ένας τον άλλο».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μπεις στην ομάδα και να ασχοληθείς με τον παραγοντισμό;
«Απλώς ήθελα να κάνω κάτι για την Χαλκίδα, γιατί αγαπώ τον τόπο μου. Την Χαλκίδα πέρσι δεν την πήρα για να την βγάλω Β΄ Εθνική, την πήρα για να την σώσω, που πήγαινε κατά διαόλου. Ξαφνικά προέκυψε η δεύτερη θέση και οι εγγυήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ και το ΄΄χάψαμε΄΄ και το πιστέψαμε και το είπαμε και στον κόσμο. Εγώ μπήκα μπροστά και ακόμη και τώρα την βοηθάω την ομάδα και δεν θα καθήσω να πω πόσα έβαλε ο ένας και πόσα ο άλλος, είναι και προσωπικά δεδομένα αυτά τα πράγματα. Η Χαλκίδα μετά από χρόνια είχε τους παίχτες πληρωμένους, δεν χρωστάει στην εφορία, οι εισφορές όλες πληρωμένες σε ΕΠΟ, ΕΠΣΕ, δεν χρωστάμε πουθενά».

Μια απορία που έχει εκφραστεί από κάποιους είναι για το που βρέθηκαν τα λεφτά πέρσι απ΄ την στιγμή που αναλάβατε την ομάδα.
«Όποιος έχει αμφιβολία για το που βρέθηκαν τα χρήματα ύπαρχουν όλα τα στοιχεία στα βιβλία της ομάδας. Τα χρήματα ήταν από χορηγούς και ανθρώπους της διοίκησης. Με αφορμή αυτό θέλω να πω και κάτι ακόμη: Τόσα χρόνια τα χρέη της Χαλκίδας που υπήρχαν δεν ήταν χρέη εσκεμμένα. Δεν προέκυψαν επειδή κάποιος πρόεδρος ή διοικητικό συμβούλιο έφαγαν λεφτά απ΄ την ομάδα. Σ΄ αυτό είμαι απόλυτος. Δημιουργήθηκαν επειδή δεν υπήρχε η στήριξη των παραγόντων. Δηλαδή δεν μπορεί να "ματώνει" ένας άνθρωπος συνέχεια και να μην τον βοηθάει κανένας».