Βαθμολογία

Απολλωνάρα ανατροπής, 3-2 τον Εργοτέλη (PICS)

Μια πολύ μεγάλη και σημαντική για την συνέχεια του πρωταθλήματος της Football League νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας κόντρα στον Εργοτέλη στο Αλκαζάρ με 3-2 για την 9η αγωνιστική.

Το συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη σε ένα ματς για γερά νεύρα βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, ωστόσο έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη εκμεταλλευόμενος και το παίκτη παραπάνω για σχεδόν μια ώρα. Μια νίκη που φέρνει τους Λαρισαίους σε διψήφιο αριθμό πόντων καθώς έφτασαν τους 12 και κλείνουν με θετικό τρόπο το 2017 καθώς αυτό ήταν το τελευταίο ματς του χρόνου.

Κάτω από πολύ κρύο η αναμέτρηση στο Αλκαζάρ ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τον Εργοτέλη με τους Κρητικούς στην πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού να ανοίγουν το σκορ και τον Απόλλωνα να απαντά για το 1-1 του ημιχρόνου σε φάση που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Στην επανάληψη μια από τα ίδια με τον Εργοτέλη να προηγείται στην πρώτη αξιόλογη φάση, όμως την λαρισινή ομάδα να φτάνει στην ανατροπή με μεγάλη πρωταγωνιστή τον Σαχινίδη που σκόραρε δις.

Η ομάδα του Τάκη Γκώνια στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού άνοιξε το σκορ όταν στο 13' ο Μπούζας γύρισε τη μπάλα στη περιοχή του Απόλλωνα και ο Κάιπερς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παϊτέρη για το 0-1. Παρά το ότι η λαρισινή ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ ανέβασε την πίεση της και στο 22' έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Τσιλούλης πάσαρε στο Σαχινίδη που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαδά, όμως ο τελευταίος απέκρουσε τη μπάλα.

Στο 28' ο Απόλλων έφτασε στο 1-1 όταν ο Σουλίδης έκανε την κάθετη στο Τσιλούλη που πλάσαρε τον Λαδά ο οποίος απομάκρυνε με τον παίκτη του Απόλλωνα να γίνεται εκ νέου κάτοχος, να κάνει το σουτ όμως ο Σταματάκος έδιωξε με το χέρι πάνω στη γραμμή. Μια φάση στην οποία ο ρέφερι Φώτης έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στο παίκτη του Εργοτέλη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Τσιλούλης που έφερε το ματς στα ίσια.

Το τέρμα της ισοφάρισης έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους και στο 36' εκτέλεση φάουλ του Χατζή όμως ο Λαδάς μπλόκαρε τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία για ολική ανατροπή ημιχρόνου όταν ο δραστήριος Τσιλούλης μπήκε από τα αριστερά στη περιοχή "έσπασε" τη μπάλα στο Σαχινίδη όμως η προβολή του τελευταίου ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα ο πορτιέρο των Κρητικών να μπλοκάρει και να παραμείνει το 1-1 το σκορ ημιχρόνου.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Εργοτέλης αιφνιδίασε την ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη και με ένα πολύ ωραίο σουτ του Αγγελόπουλου έκανε το 1-2 παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες. Το τέρμα αυτό δεν επηρέασε τους Λαρισαίους καθώς στο 58' ο Σάββας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα με τον Σαχινίδη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 και αφού πρώτα είχε βρει και το δεξί δοκάρι της εστίας του Λαδά.

Στην αμέσως επόμενη φάση που ακολούθησε το 2-2 των Λαρισαίων ο Κάιπερς έκανε το σουτ με τον Παϊτέρη όμως να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να διώχνει με υπερένταση. Πανομοιότυπη φάση με αυτή του 2-2, το 3-2 του Απόλλωνα με τον Σαχινίδη να πετυχαίνει με κεφαλιά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ύστερα από σέντρα του Κουρτεσιώτη. Τα υπολοιπόμενα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν δίχως κάτι το ιδιαίτερο με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια πολύ μεγάλη νίκη με 3-2.

Διαιτησία: Φώτης (Πριόνας, Βογιατζής)

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας (74' Καρακατσάνης), Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Σαχινίδης (90' Ανδρέου Ι.), Τσιλούλης, Σουλίδης (80' Ιβανίδης), Χατζής.

Εργοτέλης (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Πάτας, Βογιατζής, Εντιαγέ, Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Σταμόπουλος, Έφορτ (43' Αγγελόπουλος, 62' Ιατρούδης), Κάιπερς (80' Λυδάκης), Σταματάκος, Μπούζας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ