Βαθμολογία

Επτά οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Εκπρόσωποι επτά τηλεοπτικών σταθμών προσήλθαν στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να να ενημερωθούν για τη διαδικασίας διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Στο ΕΣΡ προσήλθαν E, ALPHA, ANT1, STAR, SKAI και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, η Proteas Production Media και η MIXTA.

Στη διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (19/12), επί τάπητος τέθηκαν οι τέσσερις προδικαστικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών SKAI, ANT1, ALPHA, STAR, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς τους.

Αυτές αφορούν τον αριθμό των αδειών, το τίμημα της εκκίνησης, το γεγονός ότι η όλη διαδικασία -όπως υποστηρίζουν- γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και όχι ποιοτικά, ότι οι μεν σταθμοί που λειτουργούν ήδη έχουν εμπειρία και θα μπουν και σταθμοί οι οποίοι είναι νέοι και ότι δεν γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες πριν τη διαδικασία.

Το Συμβούλιο έχει περιθώριο 10 ημέρες για να απαντήσει ή όχι στις προδικαστικές προσφυγές, αλλιώς νομικά οι προσφυγές εκπίπτουν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ αναφέρει πως η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά και επισήμανε πως οι εκπρόσωποι των καναλιών έδειξαν ενδιαφέρον και για την προοπτική των θεματικών αδειών.