Βαθμολογία

Για το πρώτο βήμα η ΑΕΛ, ενδιαφέρον σε Αγρίνιο, Λαμία

Τους πρώτους αγώνες για την φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδος έχουμε το τριήμερο 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου στους τελευταίους αγώνες των ομάδων για το 2017.

Τα παιχνίδια θα γίνουν σε τρεις δόσεις με την ΑΕΛ να αγωνίζεται την Πέμπτη (21/12) στις 15:00 με αντίπαλο την Ξάνθη στο AEL FC ARENA. Οι "βυσσινί" μετά τη νίκη στη Λαμία θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού απέναντι στους Ακρίτες με το στόχο της λαρισινής ομάδας να είναι μια νίκη με καθαρό σκορ, ενόψει της ρεβάνς στη Θράκη στις αρχές του νέου χρόνου.

Από την φάση των "16" ξεχωρίζουν επίσης η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ, όπως και αυτή στη Λαμία μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Παναθηναϊκού. Η Ένωση αγωνίζεται την Τετάρτη (20/12) στις 19:30 στο Αγρίνιο με τον δυνατό Παναιτωλικό και θέλει το πρώτο βήμα πρόκρισης με μια νίκη που θα κάνει διαδικαστική τη ρεβάνς στην Αθήνα, ενώ η ομάδα του Χάβου θα επιδιώξει τη νίκη για να μπορεί να ελπίζει στη ρεβάνς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη στις 17:15 η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Λαμία στο μοναδικό εφικτό στόχο των "πράσινων" για διάκριση, ενώ η Λαμία μπορεί και θέλει να διεκδικήσει ότι της αναλογεί απέναντι στο "τριφύλλι". Κάτι που στο παρελθόν περισσότερο για αστείο θα ακούγονταν, όμως τα προβλήματα των "πράσινων" δίνουν το δικαίωμα στο όνειρο μιας μεγάλης πρόκρισης για την ομάδα του Τεννέ.

Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν αναμένεται να συναντήσει δυσκολίες με τον ουραγό της Super League Πλατανιά με το πρώτο ματς να είναι την Τετάρτη στα Περιβόλια στις 17:15, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο τυχερή από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της χώρας καθώς κληρώθηκε με την μια από τις δυο ομάδες της Football League, τα Τρίκαλα. Οι κάτοχοι του θεσμού θα ανοίξουν την αυλαία σήμερα (19/12) στις 19:30 στη θεσσαλική πόλη.

Τέλος σε αναμετρήσεις ομάδων της Super League ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο το μεσημέρι της Τετάρτης στις 15:00, ενώ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:30 ο Λεβαδειακός θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την ίδια ώρα με το παιχνίδι της ΑΕΛ την Πέμπτη και η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και την άλλη ομάδα της Football League τον ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων της φάσης των "16" του κυπέλλου:

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

19:30 Τρίκαλα - ΠΑΟΚ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

15:00 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

17:15 Πλατανιάς - Ολυμπιακός

19:30 Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

15:00 Πανιώνιος - ΟΦΗ

15:00 ΑΕΛ - Ξάνθη

17:15 Λαμία - Παναθηναϊκός

19:30 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα