Βαθμολογία

Θρήνος στο μπασκετικό Παναθηναϊκό....

Φτωχότερη είναι από σήμερα (19/12) η οικογένεια του Παναθηναϊκού όπως και γενικά το ελληνικό μπάσκετ καθώς "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Τάσος Στεφάνου.

Ο εκλιπών, πιστός στρατιώτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του "τριφυλλιού".

Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από δυο μήνες, συν η επιβαρυμένη υγεία του ήταν οι λόγοι που δεν είναι πια ανάμεσα μας, όμως παρόλα αυτά παρέμενε δίπλα στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό, στον οποίο είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια παράγοντας. Όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα για τον εκλιπόντα.

Από το 1957 στο σύλλογο, αρχικά ως αθλητής και πρωταθλητής το 1967, εν συνεχεία ως παράγοντας, ενώ ήταν εκείνος που ονόμασε το κλειστό της Λεωφόρου, Τάφο του Ινδού. Αύριο (20/12) θα τελεστεί στις 15:00 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών τρισάγιο, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 13:00 στο Ηράκλειο.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός που αποχαιρέτησαν έτσι έναν αγνό και απλό Παναθηναϊκό, όπως έλεγε και ο ίδιος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα για το Σύλλογό μας, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαστούμε με την απώλεια του Τάσου Στεφάνου, ενός ανθρώπου που ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό και τον υπηρέτησε με ταπεινότητα και ήθος για περισσότερο από μισό αιώνα. Ως αθλητής, προπονητής ή παράγοντας αφιέρωσε τη ζωή του στο «τριφύλλι» δίνοντας ένα ολοκάθαρο στίγμα του τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός πενθεί. Η οικογένεια και οι οικείοι του Τάσου θα είναι για πάντα περήφανοι για τη μνήμη του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

και η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για το χαμό ενός εξέχοντος μέλους της «οικογένειάς» της, του Τάσσου Στεφάνου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης (19/12). Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με το «τριφύλλι» διατελώντας αθλητής και παράγοντας του συλλόγου για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1945 και ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στα τμήματα υποδομής της καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Αγωνίσθηκε στην ανδρική ομάδα, στέφθηκε μαζί της Πρωταθλητής το 1967 και συνέχισε, από άλλα πόστα πλέον, να προσφέρει στον σύλλογο. Είτε ως προπονητής, είτε ως έφορος, είτε ως Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, ο Τάσσος Στεφάνου γνώρισε λαμπρές επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο είχε αφιερώσει τη ζωή του.

Ο Τάσσος Στεφάνου ήταν ένας «πιστός στρατιώτης» της Παναθηναϊκής Ιδέας, την οποία υπηρέτησε με πάθος. Από σήμερα η Παναθηναϊκή οικογένεια είναι φτωχότερη. Θα αποτελεί για όλους μας έμπνευση και θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί με το ήθος και την ευγένεια του, αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ομάδα μας. Την Τετάρτη (20/12, 15.00) θα τελεστεί Τρισάγιος στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (22/12, 13.00) στο αγαπημένο του Φόδελε στο Ηράκλειο της Κρήτης...

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στο αποψινό αγώνα της ομάδας μας, όσο και σε όλες τις αναμετρήσεις της Euroleague και Eurocup αυτής της αγωνιστικής. Καλό ταξίδι.

* Τα πιο θερμά συλλυπητήρια και από την οικογένεια του atheticlarissa.gr