Βαθμολογία

Τρένο εκτροχιάστηκε, νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από εκτροχιασμό τρένου στην Ουάσινγκτον. Το τρένο εκτελούσε το παρθενικό του ταξίδι από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο εκτροχιάστηκε και έπεσε κάτω από τη γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο.

Το τρένο κινούνταν με πάνω από 130kmh με τουλάχιστον 70 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. «Amtrak 501, επείγον! Επείγον! Επείγον! Είμαστε όλοι στο έδαφος», είπε ο μηχανικός, στέλνοντας το πρώτο σήμα μετά το δυστύχημα.

«Είμαστε στη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου. Χρειαζόμαστε πυροσβεστικά και ασθενοφόρα. Μάλλον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται», πρόσθεσε. Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter έκανε ένα δεικτικό σχόλιο, υποστηρίζοντας πως ξοδεύονται εκατομμύρια για τη Μέση Ανατολή, την ώρα που το σιδηροδρομικό δίκτυο καταρρέει.

«Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο DuPont, WA δείχνει περισσότερο γιατί πρέπει πολύ σύντομα ένα σχέδιο υποδομών θα πρέπει να εγκριθεί σύντομα. Επτά τρισ. δολάρια ξοδεύτηκαν για τη Μέση Ανατολή, ενώ οι δρόμοι μας, οι γέφυρές μας, οι σήραγγες και οι σιδηρόδρομοί μας καταρρέουν. Όχι για πολύ», ανέφερε.

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται σε όλους όσοι εμπλέκονται στο δυστύχημα. Σας ευχαριστώ όλην την ομάδα Άμεσης Επέμβασης που έσπευσε στο σημείο. Παρακολουθούμε την κατάσταση από τον Λευκό Οίκο», συμπλήρωσε.