Βαθμολογία

Σερίφης στο Ελ Πάσο ο Απόλλων, 1-0 τη Καλλιθέα

Μια πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας που νίκησε στη Καλλιθέα την τοπική ομάδα με 1-0 για την 8η αγωνιστική της Football League. Μια νίκη που ήταν και η πρώτη εκτός έδρας.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη ήταν εμφανώς ανώτερη της Καλλιθέας και δίκαια έφτασε στη νίκη με 1-0 καθώς τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στην επανάληψη είχε την υπεροχή, είχε την κατοχή, αλλά και τις ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Από την μεριά της η Καλλιθέα πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο δηλαδή την ήττα.

Ο Απόλλωνας απείλησε πρώτος στο ματς, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση σκόραρε με τον Σουλίδη, έχοντας παράλληλα ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ με τους Σαχινίδη, Σκούπρα κόντρα σε μια Καλλιθέα που απείλησε με τους Ταμπάκη, Ταλέντο. Στην επανάληψη ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυνατά χάνοντας ευκαιρίες με Σκούπρα, Τσιλούλη με την Καλλιθέα να απειλεί με στημένο του Χοτζάλι.

Ο Απόλλωνας έψαξε το 0-2, όμως αυτό που κοιτούσε κυρίως ήταν να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα. Η Καλλιθέα ρίσκαρε, βγήκε μπροστά ψάχνοντας το 1-1 χάνοντας ευκαιρίες με τον πολύ δραστήριο και ποιοτικό Ταλέντο και τον Ξόμπλιο. Παρόλα αυτά το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την λαρισινή ομάδα να πετυχαίνει μια πολύ σπουδαία νίκη.

Πρώτη καλή φάση για τον Απόλλωνα στο 11' όταν ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα με τον Σαχινίδη να πιάνει το σουτ στη κίνηση, αλλά την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Κορωνάκη. Η αμέσως επόμενη φάση είχε και το γκολ για την λαρισινή ομάδα. Ήταν το 15' με τον Χατζή να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι και ο Νίκος Σουλίδης με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Καλλιθέα προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 24' έχασε την πρώτη της ευκαιρία όταν ο Μίγγος έκανε μπαλιά στη πλάτη της άμυνας της λαρισινής ομάδας με τον Ταμπάκη να γίνεται αποδέκτης όμως έγκαιρα ο Παϊτέρης τον πρόλαβε σώζοντας την ομάδα του. Οι Αθηναίοι απείλησαν και στο 38' με το σουτ του Ταλέντο όμως να μπλοκάρεται από τον Παϊτέρη.

Ο Απόλλωνας που ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο απείλησε με το 0-2 στο 40' όταν ο Σαχινίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Απόστολο Κουτογλίδη και τρία λεπτά αργότερα ο Σκούπρας επίσης με σουτ έξω από την περιοχή είδε την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από την συμβολή των δοκών της αθηναϊκής ομάδας. Έτσι το 0-1 αποτέλεσε το σκορ του ημιχρόνου.

Δυνατά ξεκίνησε και στην επανάληψη ο Απόλλωνας με το σουτ του Σκούπρα από πλάγια να διώχνει σε κόρνερ ο Κουτογλίδης, ενώ στο 62' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Καλλιθέας ο Τσιλούλης έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά άουτ. Η Καλλιθέα απείλησε με την ισοφάριση στο 71' σε εκτέλεση φάουλ του Χοτζάλι με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Παϊτέρη.

Με την συμπλήρωση 74 λεπτών αγώνα η λαρισινή ομάδα έχασε μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ καθώς στο σουτ του Τσιλούλη, ο Παπαγγελής ως από μηχανής Θεός απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την μπάλα, ενώ στο 80' ο δραστήριος και πολύ καλός παίκτης της Καλλιθέας ο Ταλέντο λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ όταν το πολύ ωραίο σουτ που επιχείρησε ο Παϊτέρης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα έριξε στη μάχη τον Γιάννη Ανδρέου με σκοπό να διαφυλάξει το 1-0, ενώ η Καλλιθέα ρίσκαρε και βγήκε μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση. Η ομάδα του "Ελ Πάσο" έχασε μοναδική ευκαιρία στο 87' όταν ο Ντιακιτέ μπήκε από τα δεξιά στη περιοχή, γύρισε την μπάλα προς τον Ξόμπλιο ο οποίος με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Νίκη λοιπόν για τον Απόλλωνα Λάρισας με το τέρμα του Νίκου Σουλίδη στο πρώτο ημίχρονο και να φτάσει τους εννιά βαθμούς στη μάχη της παραμονής. Επόμενο παιχνίδι για την λαρισινή ομάδα την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 15:00 κόντρα στον Εργοτέλη στο στάδιο Αλκαζάρ.

Διαιτησία: Ανούσος (Σταματάκος, Καρβούνης)

Καλλιθέα (Μαρτσέλο Τροϊζι): Κουτογλίδης, Βασιλείου (70' Σμυρλής), Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Καντέ, Μίγγος, Ταλέντο, Μήλιος (40' Γκέτσι), Χοτζάλι, Ταμπάκης (51' Ξόμπλιος)

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής, Αγρόδημος, Σαχινίδης (90'+2' Καμπέρης), Σουλίδης (67' Μαυριάς), Τσιλούλης (83' Ανδρέου Γ.).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ