Βαθμολογία

Τσίπρας: «Θα αλλάξουμε τρόπο εκλογής αρχιμουφτή»

Ο Κώστας Γαβρόγλου άνοιξε συζήτηση αρχιμουφτή και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο εκλογής.

Από τις Βρυξέλλες, την Παρασκευή (15/12) ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα πρέπει να γίνει μια νέα συζήτηση σχετικά με τον θρησκευτικό ηγέτης της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, ο οποίος θα έχει την αναγνώριση από την ελληνική πολιτεία.

«Η σημερινή Ευρώπη έχει υπερβολικό κοινωνικό έλλειμμα και δεν το αντιμετωπίζει. Ούτε στη Σύνοδο του Γκέτεμποργκ, πριν από ένα μήνα, ούτε και με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Για το λόγο αυτό αναλάβαμε πρωτοβουλία για την Κοινωνική Ευρώπη, για ένα αξιόπιστο Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων με συγκεκριμένους δεσμευτικούς κοινωνικούς στόχους» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Στην Ευρωζώνη, ένας ισχυρός και δεσμευτικός κοινωνικός πυλώνας είναι προϋπόθεση σταθερότητας και βιωσιμότητας. Γιατί καμία νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει με κοινωνίες πολλών ταχυτήτων στο εσωτερικό της» επισήμανε.

Για το ακανθώδες ζήτημα του προσφυγικού, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του Ντόναλντ Τουσκ. «Για την Ελλάδα το σημαντικό είναι η επιμονή στην υπονόμευση σε μια καταστατική αρχή της ΕΕ βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας – την αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά.