Βαθμολογία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Τη μαγεία των Χριστουγέννων έζησαν στη χθεσινή γιορτή τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή. Στη γιορτή μετείχαν καλικάντζαροι τυμπανιστές, ενώ  τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ έπαιξαν πνευστά για όλο το κτίριο.

Τα παιδιά, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, άναψαν το Δένδρο των Ευχών στην είσοδο του Νοσοκομείου. Το “παρών” στη γιορτή έδωσε και η διοίκηση του Νοσοκομείου.

“Είναι μια ημέρα που τα παιδιά του Νοσοκομείου μας περιμένουν με ανυπομονησία και το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι διάχυτο παντού. Το νοσοκομείο μας φορά τα γιορτινά του και ζωντανεύει ακόμα πιο πολύ μέσα από τα χρώματα, τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τη μουσική, το υπέροχο δέντρο μας και κυρίως από την αγάπη που μας ενώνει. Σας ευχαριστούμε όλους που βρίσκεστε σήμερα κοντά μας  για να υποδεχτούμε μαζί με τα παιδιά, τους γονείς τους και το προσωπικό του Νοσοκομείου την πιο όμορφη εποχή του χρόνου και να τοποθετήσουμε  την ευχή μας στο «Δέντρο των Ευχών». Την ευχή για όλα τα παιδιά μας που βγαίνει μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας! ”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη, που ευχήθηκε σε όλους για τις γιορτές.

Στη συνέχεια,  απονεμήθηκαν Τιμητικές Πλακέτες της «ΕΛΠΙΔΑΣ»  στην Πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης κυρία Τίνα Αντωνοπούλου-Δημαράκη και στον Δήμαρχο Ναυπλίου κύριο Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη της παρέδωσε χρηματική επιταγή από τα έσοδα του Μαραθωνίου Ναυπλίου. Στη συνέχεια δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Έντονη ήταν η συμμετοχή των παιδιών στη γιορτή των Χριστουγέννων. Καλικάντζαροι τυμπανιστές ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ παιδιά του νοσοκομείου απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Η γιορτή έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες και λιχουδιές από τον μπουφέ, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» πολλά δώρα. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση αυτής της γιορτής ήταν η διεύθυνση και το προσωπικό του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

πηγή: protothema.gr