Βαθμολογία

Απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη (14/12)

"Νεκρώνει" αύριο (14/12) η Ελλάδα και κυρίως οι μεγάλες πόλεις και η πρωτεύουσα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας. Αναμένονται προβλήματα στις μεταφορές.

Συμμετέχουν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Μέσα Μεταφοράς και υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Τα βασικά ζητήματα είναι οι εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, το δικαίωμα στην απεργία, οι πλειστηριασμοί και άλλα.

Αναλυτικά στα Μέσα Μεταφοράς:

ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τρόλεϊ, θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας. Το Μετρό και το τραμ θα λειτουργεί μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 16:00.

Λόγω της συμμετοχής στην απεργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δε θα πραγμτοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και το ίδιο ισχύει και για τον προαστιακό.

Δεμένοι οι κάβοι των πλοίων

Από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα τις Πέμπτης θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για τη μαύρη εργασία στον κλάδο, αλλά και την αυξανόμενη ανεργία. Τροποποιήσεις ίσως και ακυρώσεις αναμένεται πως θα γίνουν και στις πτήσεις της Olympic Air που θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας (08:00-12:00).

Στους δρόμους και οι γιατροί

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας καθώς λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10 το πρωί.

Δυναμική εκτιμάται πως θα είναι και η παρουσία της ΓΕΝΟΠ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας, όπως όμως και την πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού. Ζητούν παράλληλα να επιστρέψει το 17% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό Δημόσιο.

Στην απεργία αναμένεται να κατέβουν και αγρότες.

πηγή: thetoc.gr