Βαθμολογία

Σάκοτα: «Πρέπει να χτίζουμε σιγά, σιγά»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα κλήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καθοδηγήσει την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και τα κατάφερε περίφημα, οδηγώντας την σε μία σπουδαία νίκη το βράδυ της Κυριακής (10/12).

Στη συνέντευξη Τύπου, ο έμπειρος κόουτς συνεχάρη τους παίκτες του για τη νίκη ενώ στάθηκε στα 41 ριμπάουντ που κατέβασαν. Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς της Ένωσης:

«Καταρχάς συγχαρητήρια στους παίκτες, που έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι σήμερα. Η ομάδα χρειαζόταν τη νίκη για πολλούς λόγους. Έτσι ήταν η κατάσταση που έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξουμε πρόσωπο. Τα καταφέραμε εναντίον ενός από τους πιο ισχυρούς αντιπάλους του πρωταθλήματος, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Ολα αυτά πέρασαν. Ήταν ένα μεγάλο τεστ για εμάς. Δεν μας δίνει ο χρόνος, περιθώρια για να χαρούμε τη νίκη. Αύριο έχουμε ταξίδι. Συνεχίζουμε τα παιχνίδια. Ίσως όχι τόσο μεγάλο ματς, αλλά πιο καθοριστικό για την Ευρώπη. Σήμερα δεν ήταν ένας τελικός, αλλά ένα ματς για να μας βάλει στον δρόμο της βελτίωσης, για να έρθει και ο κόσμος και να χαίρεται για την ομάδα και για τις νίκες μας. Εγώ καταρχήν στάθηκα στα ριμπάουντ. Αυτό που ζήτησα, ήταν από την περιφέρεια να συμμετέχουν τα παιδιά στα ριμπάουντ. Το έκρινα σαν καθοριστικό στοιχείο και μας βγήκε. Πήραμε 41 ριμπάουντ»

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να απειλήσει τους «αιώνιους»: «Το χτίσιμο μιας ομάδας είναι μια διαδικασία που δεν αρκεί για έναν χρόνο. Στην αρχή κερδίζαμε τις πιο μικρές ομάδες και μας έλεγαν ότι δεν κερδίζαμε τις μεγάλες. Φέτος έχασε η ομάδα από Άρη και Λαύριο, τώρα λένε ότι χάνουμε από τις μικρές ομάδες. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να χτίζουμε σιγά-σιγά. Να είμαστε ρεαλιστές. Παίξαμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μετά από δυνατά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και είναι λογικά ότι δεν θα δώσουν τόση σημασία όση δίνουν στην Ευρώπη. Ίσως αυτό να το τιμωρήσαμε. Στα Play Offs όμως η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική, για αυτό θέλουμε να βελτιωθούμε».

Για το αν οι παίκτες είχαν μείνει, τις προηγούμενες εβδομάδες, στη νίκη στον ημιτελικά: «Τους είπα ότι δείξατε ότι μπορείτε τα πάντα. Ο ένας είναι να είσαι μπάχαλο. Ο άλλος να είσαι ομάδα. Εννοείται ότι έχουμε εις βάρος μας, ορισμένα πράγματα. Έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι αύριο, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα για το επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και άλλα ματς. Πρέπει να υπάρξει διάρκεια. Δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστώ χρόνο για να βάλω και εγώ την δική μου σφραγίδα. Το είπα και στον Σωτήρη, η ομάδα δεν είναι κακή. Απλά υπήρξαν κάποιες ατυχίες».

Για τη χρησιμοποίηση του Ντελρόι Τζέιμς στο «5»: «Δεν ήταν κάτι το καινούριο που παίξαμε με 2 τεσσάρια. Κατά έναν τρόπο μας βόλευε να είναι ο Πρίντεζης μέσα στο παιχνίδι γιατί ξέρουμε τι θα προσφέρει. Περίμενα ότι θα έβαζαν τον Παπανικολάου στο 4 και έτσι έγιναν πιο επιθετικοί σε καταστάσεις ένας με έναν. Έχει ταχύτητα στα γκαρντ και μας δυσκόλευαν. Ο ΜακΛίν είναι 5άρι σε στυλ 4, χωρίς μεγάλο σουτ».