Βαθμολογία

Σφαιρόπουλος: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό»

Η ΑΕΚ έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζοντάς τον με 66-62 στο ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε τους λόγους που έφεραν την ήττα ενώ σημείωσε πως οι τραυματισμοί βασικών παικτών δεν αποτελούν δικαιολογία. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς των Πειραιωτών:

«Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Δεν ήμασταν έτοιμοι και πνευματικά και σωματικά στην αρχή. Μπήκαμε πολύ νωθρά. Δεχθήκαμε πολλούς πόντους στην άμυνα από κακές συνεργασίας. Το ίδιο και στην επίθεση. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να εκτελέσουμε. Η ΑΕΚ πήρε μια διψήφια διαφορά. Αναγκάστηκα να πάρω και 2 τάιμ άουτ στην 1η περίοδο για να ανακάμψουμε. Αυτό έγινε στη 2η περίοδο. Δεχθήκαμε πιο δύσκολα τους πόντους. Πλησιάσαμε στο σκορ. Στην 2η περίοδο ήταν μια μάχη. Θεωρώ ήταν ένα ντέρμπι στο τελος. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες Στα τελευταία 3 λεπτά δεν είχαμε καθαρό μυαλό να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. 

Πριν φτάσουμε εκεί χάσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα, οι περιφερειακοί μας. Η ΑΕΚ μας έδωσε κάποια ελεύθερα σουτ, που δεν τα βάλαμε. Μοιραία πήγε στα 3 λεπτά το ματς στον πόντο. Στο τέλος δεν κάναμε καθόλου καλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Η ΑΕΚ πήρε την νίκη. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Έχω να πω ότι μας λείπουν πολλοί παίκτες μας, αλλά πάντα τους ζητάω να παλεύουν μέχρι τέλους. Είχαμε ματς με τη Ρεάλ και παίξαμε παράταση μέχρι αργά, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι είχαμε μόνο ένα 4αρι από τα τέσσερα, αφού ο Ουίλτζερ δεν μπόρεσε να συνεχίσει, έλειπαν και οι Αγραβάνης και Παπαπέτρου. Παίξαμε σε μεγάλο διάστημα με τον Παπανικολάου στο 4. Αυτά δεν τα λέω για δικαιολογίες. Παίζοντας έτσι, είχαμε λιγότερες επιλογές στο να έχουμε ένα πιο φρέσκο ρόστερ»

Για το ότι ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ στο τέλος, αλλά δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει: «Όταν έχουμε παίκτες που παίζουν σε άλλες θέσεις, που χρησιμοποιούνται πολλή ώρα και δεν έχουν καθαρό μυαλό, είναι λογικό να δεχθούμε κάποιους πόντους που δεν έπρεπε»

Για τους τραυματίες: «Για Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ δεν ξέρω τι θα γίνει. Σήμερα τραυματίστηκαν. Ο Αγραβάνης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι έτοιμος. Ο Παπαπέτρου κάνει αγώνα δρόμου».