Βαθμολογία

Φυντάνης: «Θέλετε να φύγω;»

Δείτε τα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη (1-0). Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Από τα αγωνιστικά; Αν κι εκεί μπορώ να μιλήσω μόνο με δύο κουβέντες. Το παιχνίδι ήταν δικός μας και ήμασταν καλύτεροι. Κάτι άλλωστε που το είδαν όλοι. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε μία ποδοσφαιρική υπομονή που δεν την έχει ούτε ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Σήμερα αυτή την ποδοσφαιρική υπομονή που δεν την έχει κανείς στην Ελλάδα, την είχε η Λάρισα και την αποκτήσαμε με τους ποδοσφαιριστές που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και είναι παλικάρια. Που είναι αυτοί που τους βρίζουν από την εξέδρα να βγουν έξω. Δεν θα βγουν ποτέ όσο είμαι εγώ. Όποιον βρίζουν δεν θα βγαίνει ποτέ κι ας είναι και νεκρός. Αυτή είναι η αρχή μου.

Η Λάρισα είναι μεγάλη ομάδα κι έχει σοβαρούς φιλάθλους κι αυτοί οι λίγοι πρέπει να απομονωθούν. Έστω αυτοί οι δύο-τρεις που έχουν απομείνει. Δεν γίνεται η ομάδα να κάνει την προσπάθεια της στο δεύτερο ημίχρονο και να προσπαθούμε να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και σε κάποια σουτ που έκανε η Ξάνθη από τα σαράντα και τριάντα μέτρα να βρίζουνε. Ή ακόμα και στο δοκάρι έβριζαν εμένα. Για ποιο λόγο;

Να αρχίσω να λέω τα ίδια; Ξέρετε που είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή; Όταν ήρθα η ομάδα είχε δύο βαθμούς και τώρα έχει 17. Φτάσαμε την Ξάνθη στην 7η θέση. Είμαστε μέσα στο στόχο με τη λήξη του πρώτου γύρου και με ένα καλό αποτέλεσμα στη Λαμία μπορεί να είμαστε παραπάνω. Αν κάνω λάθος να μου το πείτε.

Θέλετε να φύγω; Φεύγω αύριο το πρωί δεν χαμπαριάζω τίποτα. Ο πρόεδρος μου έδωσε μία ευκαιρία και την άρπαξα από τα μαλλιά. Δεν μου την έδωσε όμως επειδή ήμουν τυχαίος, αλλά επειδή πίστευε πως θα πετύχω. Όπως ότι θα πετύχω το πιστεύω κι εγώ.

Όλη τη βδομάδα μη νομίζετε πως τα περνάω ντούκου. Είναι κάποιοι δημοσιογράφοι που γράφετε στις εφημερίδες, όχι για μένα αλλά για τους ποδοσφαιριστές. Να ξέρετε όταν γράφετε εναντίον των ποδοσφαιριστών είναι σαν να βρίζετε εμένα. Από την ομάδα θα φύγει κάποιος μόνο όταν το θέλει ο ίδιος ή όταν δεν τον θέλουμε εμείς. Κι όχι να γράφετε ονόματα τα οποία λέτε πως η διοίκηση θα διώξει τον έναν ή τον άλλον. Υπάρχει διοίκηση, υπάρχει προπονητής που θα κάτσει να συζητήσει με το τεχνικό τιμ, με τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο. Δεν μπορείτε να γράφετε τυχαία πριν τον αγώνα.

Μου χαλάτε την ομάδα κάποιοι και ξέρουν καλά ποιοι είναι αυτοί. Ευτυχώς είναι δύο-τρεις κι όχι παραπάνω καθώς εδώ μέσα βλέπω πενήντα. Κάναμε μία νίκη και αντί να μιλάμε αγωνιστικά με τις φάσεις και τι ευκαιρίες κάναμε, μιλάμε για το ποιοι βρίζουν. Δηλαδή αν το παιχνίδι ερχόταν 0-0 σήμερα τι θα γινόταν; Θα με κρεμάγατε εδώ απ’ έξω;

Γιατί θέλετε να χαλάω το σκεπτικό μου και να σας λέω αν σας άρεσε να τρώτε τέσσερα-τέσσερα; Γιατί αυτή η ομάδα τέσσερα δεν θα φάει ποτέ. Αν φάει σας το λέω θα πεθάνω στο γήπεδο εγώ. Ποτέ δεν θα φάει τόσα. Η ομάδα έχει σκοράρει από το ματς με τον ΠΑΟΚ έως και σήμερα σε όλα τα παιχνίδια. Μόνο στο ματς της Καρδίτσας δεν σκοράραμε.

Ποιος σας είπε ότι το παιχνίδι λήγει στο 90′ και στο 90+5′; Είναι αυτό που σας λέω, πως η ομάδα έχει αποκτήσει ποδοσφαιρική υπομονή που δεν έχει κανένας. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέζαμε συνεχώς».