Βαθμολογία

Πανιώνιος – Πλατανιάς 2-1

Οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν με δυσκολία 2-1 τον Πλατανιά. Αρκετά καλό ήταν το ματς από τα πρώτα λεπτά του με τις δύo ομάδες να μη δείχνουν διάθεση να κάτσουν πίσω. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να κοντρολάρει το ματς, αλλά ο Πλατανιάς σταδιακά βρήκε τα πατήματά του και κυκλοφόρησε και εκείνος την μπάλα βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους.

Για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν πολύ κινητικός ο Χατζισαφί, ο οποίος ανέβαινε αρκετά. Στο 17', μάλιστα, με καλό σουτ απείλησε, ενώ πήρε πρωτοβουλίες και στη συνέχεια. Δεν ήταν εύκολο, άλλωστε, να περιοριστεί με τον Πλατανιά να παίζει με 3-5-2 και τον Στάθη να πηγαίνει πάνω στον Λάμπρου.

Από την άλλη, αρκετές επιθέσεις πάνω του έπαιρνε ο Κοροβέσης. Ο Πλατανιάς πήγαινε σχεδόν συνέχεια από αριστερά με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να δημιουργεί ρήγματα και να ψάχνει κατά κύριο λόγο τον Μπούντνικ. Εκτός κλίματος ήταν ο Ενσικουλού και αυτό ήταν πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους.

Ο Πανιώνιος δεν έβγαλε τις φάσεις που θα περίμενε κανείς, δεν έκανε το παιχνίδι του, όμως, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 29'. Σκόρερ ο Σπιριντόνοβιτς με δόση τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε στον Ντικαμονά και άλλαξε πορεία πηγαίνοντας πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Ο Αυστριακός δεν είχε φανεί, αλλά έστω και έτσι έκανε τη διαφορά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να είναι κακός και να προσπαθεί απλάνα δαιχειριστέι το υπέρ του προβάδισμα. Δεν έπαιζε όπως θα έπρεπε, δεν είχε πλάνο και ο μαχητικός Πλατανιάς στο 61' έφερε το ματς στα ίσα. Σκόρερ ο Ενσικουλού με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ.

Άργησε να αντιδράσει ο Πανιώνιος, ο οποίος για κάποια λεπτά έμοιαζε να είναι υπνωτισμένος. Πολλά τα λάθη από τους παίκτες του και κυρίως παντελής έλλειψη πάθους. Οι Χανιώτες έμπαιναν πιο δυνατά στις μονομαχίες, πατούσαν καλύτερα και έδειχναν πιο επικίνδυνοι χωρίς πάντως να κάνουν φάση.

Ο Γρηγορίου θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα, έβαλε Σαραμαντά, Γεσίλ και στο φινάλε Βουκελάτο. Η ομάδα του άλλαξε σχηματισμό, πήγε σε 4-4-2, αλλά φάσεις δεν μπορούσε να βγάλει. Ωστόσο, στο 73' αποβλήθηκε ο Κοροβέσης και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο χωρίς να φοβούνται τις αντεπιθέσεις.

Δεν ήταν, πάντως, καλός ο Πανιώνιος, ήταν εμφανής η έλλειψη πλάνου στο παιχνίδι του και γι' αυτό δεν έβγαζε φάσεις. Τελικά από «δώρο» του Κοκκαλά ο Γκιοατά έκανε στο 82' το 2-1. Επτά λεπτά μετά σε αντεπίθεση χάθηκε από τον Σπιριντόνοβιτς μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς και αμέσως μετά ο Πλατανιάς είχε μία καλή στιγμή με τον Δημούτσο. Δεν ισοφάρισε τότε και έτσι δεν απέφυγε μία ακόμη ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαμούρης (Πειραιά), βοηθοί του οι Χούσκογλου (Θράκης) και Βασιλόπουλος (Έβρου), ενώ τέταρτος ο Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Κίτρινες: 90'+1 Ντουρμισάι - 40' Στάθης, 54' Κοροβέσης.

Κόκκινη: 73' Κοροβέσης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά, Μπανανά, Χατζισαφί (80' Βουκελάτος), Σιώπης, Κόρμπος, Λάμπρου (65' Σαραμαντάς), Μασούρας (72' Γεσίλ), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάμου, Ντικαμονά, Βάντερσον, Στάθης, Κοροβέσης, Αγγελόπουλος, Ντεβέσα (87' Γκρζέλτσακ), Δημούτσος (90'+2 Πατράλης), Ενσικουλού, Μπούντνικ (77' Ουές).