Βαθμολογία

Ήταν θέμα ανωτερότητας… Κ20 ΑΕΛ – Ξάνθη 0-3 (PICS)

Ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα για την Κ20 της ΑΕΛ που το Σάββατο (9/12) γνώρισε βαριά ήττα από την αντίστοιχη ομάδα Ξάνθης με σκορ 0-3 στο Στάδιο Αλκαζάρ.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ήττα είναι φυσικά δίκαιη για την ΑΕΛ που παρουσιάστηκε για ένα ακόμη ματς κατώτερη των προσδοκιών και στο φινάλε ηττήθηκε από μια ποιοτικότερη ομάδα.

Τεχνικός διευθυντής στις Ακαδημίες της Ξάνθης ο γνωστός μας Νίκος Κεχαγιάς που έχει περάσει και ως παίκτης και ως προπονητής από την ΑΕΛ. Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 6’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Σαπανίδη. Ένα λεπτό μετά ο Πλατάνας είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ που έκανε απέκρουσε με τα πόδια ο κίπερ της Ξάνθης.

Στο 10’ ο Χασάνογλου έκανε το 0-1 με κεφαλιά. Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 33’ ο Σαπανίδης έκανε το 0-3 από κοντά και έτσι «καθάρισε» από νωρίς το ματς.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων έχοντας το 0-3 από το πρώτο ημίχρονο.

Σίγουρα η Κ20 της ΑΕΛ θα χρειαστεί να κάνει αρκετές αλλαγές τον Ιανουάριο στο έμψυχο δυναμικό αν θέλει να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο μισό.

ΑΕΛ (Μίλτος Ζιάκας): Σαφαρίκας, Δερμιτζάκης, Καραμπίνας (85’ Γκαλγκανόπουλος), Νούσιος, Κυρμιτσής, Σαλτάρης, Μουξιός (57’ Μασούρας), Πλατάνας (57’ Γαλεάδης), Βαφειάδης, Μπιγκάνος.

Ξάνθη (Κώστας Προδομίτης): Τσελέπης, Χασάνογλου, Παπάζογλου, Πεταμέτης (76’ Αγγελόπουλος), Σουλεϊμάν, Θεοφυλάκης, Σαμπανίδης, Δουλγέρης (66’ Δημητρίου), Τσαπάρης, Καλογιάννης (70’ Στοϊνοβιτς), Τσέλα.

Διαιτητές: Τσιτσανούδης Στάϊκος Παραφέστας.